Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

West-Kaap

Mooiste dorpjes van West-Kaap

In het zuidwesten van Afrika ligt de provincie West-Kaap. Hier kun je een bonte mix van allerlei leuke dorpjes ontdekken zoals echte wijndorpen, schattige vissersdorpjes en rustige dorpen die fraai gelegen zijn in de bergachtige gebieden.

West-Kaap is zowel qua inwoners als wat betreft het aantal vierkante kilometers de vierde provincie van Zuid-Afrika. Toeristisch gezien is het echter één van de belangrijkste regio’s. Hier vind je echte toeristentrekkers zoals Kaapstad, het Kaaps schiereiland, en de succesvolle wijnregio’s. De wijnen die hier vandaan komen hebben de afgelopen decennia de harten veroverd van menig wijnliefhebber.

Wist je dat de provincie West-Kaap de enige provincie is die zowel aan de Atlantische als de Indische Oceaan ligt? Dit is de plek waar de VOC-schepen eeuwen geleden omheen voeren om de koloniën in Azië te bereiken. De Kaap zelf werd een belangrijk verversingsstation. Dat is de reden dat de blanke Europeanen zich oorspronkelijk hier vestigden. Zij hebben de basis gelegd voor verschillende nog bestaande dorpen in de West-Kaap.

Camps Bay

West-Kaap

Camps Bay is een hotspot voor beroemdheden, lokale bewoners en internationale bezoekers om in de zomer te ontspannen met een cocktail en een maaltijd in een van de vele trendy restaurants, na een lange dag surfen, zonnen, wandelen of fietsen.

Franschhoek

West-Kaap

In het zuiden van Zuid-Afrika, in de prachtige provincie Westkaap, ligt het dorp Franschhoek. Als je een typisch Zuid-Afrikaans dorp wilt bezoeken vlakbij de kaap, is Franschhoek een uitstekende keuze om kennis te maken met gevarieerde Zuid-Afrikaanse cultuur.

Hermanus

West-Kaap

Hermanus is een populaire kustplaats in Zuid-Afrika en staat wereldwijd bekend om de mogelijkheid om walvissen te kunnen spotten vanaf het land. Van juni tot begin december komen zuidkapers naar de beschutte baaien van Walker Bay om te paren en te kalven.

Llandudno

West-Kaap

Genesteld tussen Camps Bay en Hout Bay ligt het idyllische Llandudno, dat gezegend is met een van de mooiste stranden in de omgeving van Kaapstad. Kenners hebben het zelfs over een van de mooiste stranden van Zuid-Afrika.

Muizenberg

West-Kaap

Muizenberg wordt beschouwd als de belangrijkste surfplek in de omgeving van Kaapstad en is momenteel de thuisbasis van een surfgemeenschap, met als middelpunt de populaire ‘Surfer’s Corner’. Kenmerkend voor Muizenberg zijn de felgekleurde strandhuisjes.

Paternoster

West-Kaap

Een typisch vissersdorp dat je kunt vinden in net westen van Zuid-Afrika is Paternoster. Het drop is gelegen in de gemeente Saldanha Bay. Het dorp is een mooie locatie om kennis te maken met de Zuid-Afrikaanse westkust en haar bewoners.

Riebeek-Kasteel

West-Kaap

Eén van de oudste plaatsen van Zuid-Afrika is Riebeek-Kasteel. Het schilderachtige dorp ligt in het district Swartland en de provincie Westkaap. De regio van Riebeek-Kasteel is een geliefde locatie bij zowel lokale bevolking als toeristen.

Simonstad

West-Kaap

Met een naam als Simonstad (of in het Engels: Simon’s Town) zou je bijna denken dat je niet te maken hebt met een dorp, maar met een stad. Dat is echter niet zo.

Stellenbosch

West-Kaap

Het vanwege de wijnbouw bekende Stellenbosch is een populaire toeristische bestemming binnen de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap. Stellenbosch betovert je met zijn rijke historie, het adembenemende landschap en een sfeervol centrum.