Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stellenbosch

Het vanwege de wijnbouw bekende Stellenbosch is een populaire toeristische bestemming binnen de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap. Stellenbosch betovert je met zijn rijke historie, het adembenemende landschap en een sfeervol centrum.

Stellenbosch is na Kaapstad de op één na oudste stad van Zuid-Afrika. Stellenbosch werd in 1679 gesticht door Simon Van Der Stel (de naam Stellenbosch komt van Stel en van “bosch,” wat Afrikaans is voor “bush”). Het barst er van de historische gebouwen, kunstgalerieën, fantastische wijnbars en uitstekende restaurants en leuke boetiekjes. Met andere woorden, deze kleine stad is een echt juweeltje dat in geen enkele goede Zuid-Afrika-route mag ontbreken.

De historische binnenstad van Stellenbosch is een geweldige plek om te bezoeken. De straten van Kaap-Holland zijn karakteristiek wit met witte gevels en rieten daken, en monumentale gebouwen, zoals de Moederkerk uit 1823, getuigen van het rijke verleden van de stad. Tijdens een bezoek aan het Dylan Lewis Museum kun je de fascinerende kunstwerken van deze beroemde Zuid-Afrikaanse schilder bekijken, terwijl het Stellenbosch Museum een diepe duik neemt in de lokale geschiedenis en cultuur.

De Stellenbosch Winelands zijn een plek waar je wijn kunt proeven, fietsen, wandelen en paardrijden. De Stellenbosch Botanical Garden is een oase van rust en pracht, waar je van een uitgebreide collectie aan inheemse planten kunt genieten.

De Dorpstraat herbergt veel prachtig bewaard gebleven historische huizen die in Kaaps-Hollandse stijl zijn gebouwd, met als hoogtepunt Oom Samie Se Winkel. Dit is een leuke winkel waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben. Let op: binnen mogen er helaas geen foto’s gemaakt worden. Wij hebben daarom alleen een foto van de voorgevel tussen onze Stellenbosch geplaatst.

Oom Samie se Winkel werd in 1904 opgericht door Samie Maritz. Maritz was een koopman die van deur tot deur ging verkopen voordat hij zijn eigen winkel opende. De winkel was aanvankelijk een algemene winkel, maar al snel ging Maritz zich specialiseren in de verkoop van snuisterijen en curiosa. Oom Samie se Winkel is een unieke en charmante winkel die een glimp geeft van het verleden van Zuid-Afrika. Het is een geweldige plek om te snuffelen naar koopjes en souvenirs, en om een ​​beetje geschiedenis te ervaren.

Hier ligt Stellenbosch

Weersverwachting Stellenbosch

vandaag
18° / 9°
morgen
19° / 10°
15 jun
19° / 9°
16 jun
22° / 13°
17 jun
22° / 13°
Meer weer van Stellenbosch op klimaatinfo.nl

Meer informatie