Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Paternoster

Een typisch vissersdorp dat je kunt vinden in net westen van Zuid-Afrika is Paternoster. Het drop is gelegen in de gemeente Saldanha Bay. Het dorp is een mooie locatie om kennis te maken met de Zuid-Afrikaanse westkust en haar bewoners.

De naam van het dorp komt velen wel bekend voor. Een paternoster is een katholieke gebedsketting en er wordt dan ook vermoed dat de naam van het dorp hiervan afgeleid is. Letterlijk vertaald betekent paternoster ‘Onze vader’. Er zijn versies waarbij het uitspreken van dit gebed door een dankbare Portugese zeevaarder die het zinken van zijn schip heeft overleefd, een versie van een bepaalde manier hoe Nederlandse vishaken zijn samengesteld voor grote scholen vis en het zou de naam van een Nederlands schip geweest zijn. Naar verluid zijn er zelfs meer verhalen. Het vissersdorp heeft een aantal troeven waardoor het een populaire bestemming is bij vele toeristen. Natuurlijk het dorp zelf en de visserij, maar ook de omgeving en culinaire traditie maken van Paternoster een populaire bestemming.

Een belangrijke trekpleister in het Zuid-Afrikaanse vissersdorp is de prachtige omgeving van de westkust. Het desolate landschap en de Atlantische Oceaan komen hier op indrukwekkende wijze met elkaar in contact. Dit contrast van landschap en zee is adembenemend mooi. In het dorp zelf is het vooral mooi om te zien hoe de lokale bewoners met hun bootjes de zee opgaan en later weer met hun vangst terugkeren. De houten boten zijn klein en kleurrijk. De boten komen en vertrekken vanaf een maar liefst een tien kilometer lang en wit zandstrand. De manier waarop de vissers hier te werk gaan is nog zo goed als dezelfde wijze van werken aan het begin van de twintigste eeuw. Bezoekers kunnen ook veel activiteiten op het water doen, zoals diepzeeduiken en vissen. Natuurlijk zijn er nog tal van andere watersportactiviteiten die worden gefaciliteerd. De verschillende natuurparken in de omgeving maken van Paternoster een toplocatie. Een combinatie van goede wijnen uit de streek, uitstekende producten van het land en lekkernijen van de zee hebber ervoor gezorgd dat ook het culinaire niveau zeer goed is. Foodies moeten zeker Paternoster bezoeken, vooral als je van zeevruchten zoals oesters en garnalen houdt.

Hier ligt Paternoster

Weersverwachting Paternoster

vandaag
16° / 14°
morgen
17° / 13°
23 sep
16° / 13°
24 sep
19° / 11°
25 sep
16° / 13°
Meer weer van Paternoster op klimaatinfo.nl

Meer informatie