Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Camps Bay

Camps Bay is een hotspot voor beroemdheden, lokale bewoners en internationale bezoekers om in de zomer te ontspannen met een cocktail en een maaltijd in een van de vele trendy restaurants, na een lange dag surfen, zonnen, wandelen of fietsen.

De populariteit van Camps Bay is vooral te merken tijdens de zomerse weekeindes. In hoofdstraat Victoria Road is het dan vooral in de middag filerijden. Opvallend is op dat soort momenten het verhoudingsgewijs grote aandeel van luxere en exclusievere auto’s dat dan door Camps Bay rijdt. Een parkeerplek zoeken kan dan wat lastiger zijn, maar de vrijwel altijd aanwezige parkeerhulpen doen hun best om je toch een plekje te laten vinden. Alles tegen een kleine fooi, natuurlijk.

De beste plek om van een mooi uitzicht te genieten? Daarvoor ga je naar een van de rooftopbars in Camps Bay. Chinchilla Rooftop is hip en trendy, maar toch cool en ontspannen. Het bevindt zich op de tweede verdieping, tegenover het strand van Camps Bay. Het is dus zeker niet torenhoog, maar het biedt wel een fantastisch uitzicht over de oceaan.

Het lichte en mooie Baptiste-terras ligt bovenop The Marly Boutique Hotel & Spa en heeft een verfrissend zwembad op het dak, comfortabele ligstoelen, banken en een prachtig 360-graden panorama over zowel de Atlantische Oceaan als de iconische Twelve Apostles-bergketen. Het dakterras is vooral bedoeld voor iedereen die in het luxe hotel verblijft, maar bezoekers van buitenaf kunnen ook reserveren om te genieten van eigentijdse gerechten aan het zwembad, heerlijke cocktails en een mooie selectie bubbels en wijnen.

Net als bij Clifton Beach zijn de Atlantische golven die op dit stuk strand slaan voor de meeste mensen te koud om in te zwemmen, maar het niet-winderige klimaat en de gezinsvriendelijke sfeer in Camps Bay maken dit een geweldige plek om te genieten van de zon en het buitenleven. Het strand wordt daarom vooral gebruikt om te zonnebaden en te relaxen. Het strand bestaat uit prachtig, zacht, ongerept wit zand: het vaak geschetste ideaal van een strand. De restaurants aan het strand bieden een geweldige sfeer om ’s avonds cocktails te drinken en mensen te kijken.

Camps Bay wordt weleens Afrika’s perfecte strandlocatie voor Instagram genoemd. We kunnen bevestigen dat Camps Bay een mooi decor voor prachtige foto’s is, maar dit soort uitspraken vinden we gevaarlijk. Het zou de verwachtingen over Camps Bay te hooggespannen kunnen maken, waardoor het in het echt tegen zou kunnen vallen. Feit is dat Camps Bay een mooie, relaxte en drukbezochte plek ten zuiden van Kaapstad is.

Hier ligt Camps Bay

Weersverwachting Camps Bay

vandaag
16° / 11°
morgen
18° / 8°
21 jun
17° / 13°
22 jun
19° / 14°
23 jun
18° / 12°
Meer weer van Camps Bay op klimaatinfo.nl

Meer informatie