Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hermanus

Hermanus is een populaire kustplaats in Zuid-Afrika en staat wereldwijd bekend om de mogelijkheid om walvissen te kunnen spotten vanaf het land. Van juni tot begin december komen zuidkapers naar de beschutte baaien van Walker Bay om te paren en te kalven.

De zuidkapers zorgen er op hun beurt weer voor dat bezoekers naar Hermanus komen om daar walvissen te kunnen spotten. Toeschouwers kunnen de walvissen bekijken vanaf de kust, boten of vliegtuigen en worden gewaarschuwd door een walvisroeper. Hij of zij waarschuwt toeschouwers door op zijn kelptoeter te blazen wanneer er walvissen voor de kust zijn. Je kunt er voor kiezen om op een van de vele langs de kust geplaatste bankjes te gaan zitten en over het water uit te kijken naar walvissen, dolfijnen of andere zeedieren. Wat veel mensen doen, is een wandeling maken over de Fernkloof Nature Reserve Cliff Path. Deze wandelroute voert je over de kliffen van Hermanus langs idyllische plekjes van waaruit je een adembenemend uitzicht over het water hebt. De hele wandeling neemt ongeveer 2 tot 2,5 uur van je tijd in beslag.

Walvissen spotten tijdens een boottocht

De beste manier om walvissen in Hermanus te spotten is als je zelf op het water bent. Tijdens het seizoen vertrekken er dagelijks meerdere boottochten vanuit Hermanus met als doel om dolfijnen en walvissen te spotten. Wil je zeker zijn van je plekje aan boord? Reserveer dan op tijd!

🔗 bekijk alle walvistours vanuit Hermanus

Naast het walvisspotten heeft Hermanus veel meer te bieden. Het dorp is gewoonweg adembenemend vanwege de prachtige landschappen. De bergen vormen een imposante achtergrond die steil afloopt naar een ruige kustlijn, gekenmerkt door diepe baaien en hagelwitte stranden, zoals Onrus, Kammabaai, Langbaai, Voelklip en Grotto Beach. Elk strand heeft zijn eigen charme, sommige zijn perfect om te wandelen, terwijl andere populair zijn onder surfers of juist ideaal zijn voor gezinnen vanwege de lagunes.

Hermanus is verder een plaats waar oud en nieuw samenkomen. Smalle straatjes zijn gevuld met winkels, kunstgalerieën, antiquairs en musea. Bezoekers kunnen het walvismuseum verkennen om meer te leren over deze majestueuze dieren, of door de straatjes dwalen en de knusse vissershuisjes bewonderen.

Vanuit Kaapstad is het ongeveer twee uur rijden met de auto. De laatste helft is qua autoroute het mooist. De weg kronkelt dan deels door een bergachtig groen gebied. Houd er rekening mee dat het weer in Hermanus af kan wijken dan het weerbeeld dat verder landinwaarts van toepassing is. Wind over zee kan het frissers aan doen voelen dan het daadwerkelijk is.

Hier ligt Hermanus

Weersverwachting Hermanus

vandaag
15° / 10°
morgen
17° / 8°
21 jun
18° / 13°
22 jun
19° / 14°
23 jun
21° / 12°
Meer weer van Hermanus op klimaatinfo.nl

Meer informatie