Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Llandudno

Genesteld tussen Camps Bay en Hout Bay ligt het idyllische Llandudno, dat gezegend is met een van de mooiste stranden in de omgeving van Kaapstad. Kenners hebben het zelfs over een van de mooiste stranden van Zuid-Afrika.

De vraag is of je Llandudno als een echt dorp mag beschouwen, want Llandudno heeft geen straatverlichting of winkels van welke aard dan ook. Het drukkere Hout Bay ligt op slechts een paar autominuten afstand, waar zich een aantal restaurants, winkelcentra en andere winkels bevinden. Wie tot de gelukkigen behoort die in Llandudno woont, die is dus wel afhankelijk van enige vorm van transport. Goed om te weten is dat de naam Llandudno Beach ook veel wordt gebruikt.

Het fantastische strand is de belangrijkste attractie van Llandudno. Het strand bestaat uit zacht, wit, schoon zand waardoor het de perfecte locatie is om te zonnen, te zwemmen, spelletjes te spelen met je vrienden, je honden uit te laten of te ontspannen en te genieten van de zonsondergang. Grote granieten rotsblokken omlijsten het strand en dragen bij aan de schilderachtige natuur. De rotsachtige landtong aan de zuidkant van het strand staat bekend als Sunset Rocks.

Het strand van Llandudno is vrij geïsoleerd omdat het een grote inham is die wordt omringd door de natuurlijke struiken. Om het strand te bereiken moet je via een van de smalle trappen naar beneden lopen. Vanwege het totale gebrek aan horeca op of rond het strand moet je je eigen eten en drinken meenemen. Vandaar dat je bij de zonnebadende mensen vaak een of meerdere koelboxen ziet staan.

Autorijden in Llandudno betekent dat je talloze verkeersdrempels tegen zult komen. Officieel mag je 30 kilometer per uur rijden door de straten, maar eigenlijk is dat te hard als je enigszins comfortabel door Llandudno wilt rijden. Parkeren kan op verschillende plekken. Overdag sturen de onofficiële parkeergidsen je naar beschikbare plekken. In ruil voor een kleine fooi zorgen zij ervoor dat je auto veilig blijft staan totdat jij terugkeert van het strand of elders in Llandudno.

Hier ligt Llandudno

Weersverwachting Llandudno

vandaag
17° / 12°
morgen
16° / 14°
26 jun
18° / 13°
27 jun
24° / 14°
28 jun
24° / 17°
Meer weer van Llandudno op klimaatinfo.nl

Meer informatie