Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kroatië

Mooiste dorpjes van Kroatië

Kroatië ligt in het zuidoostelijke deel van Europa voor een groot deel op het Balkanschiereiland. Er zijn in kroatië slechts enkele grote steden te vinden zoals Zagreb, Split en Dubrovnik, verder liggen er verspreidt in het land vele honderden en misschien zelfs wel duizenden dorpjes. Veel van deze plaatsen en dorpen hebben door de eeuwen heen hun eigen specifieke karakter weten te behouden. Dit geld natuurlijk niet voor veel van de kustplaatsen want deze zijn overgenomen door het massatoerisme maar toch zijn er ook prachtige kustplaatsen te vinden. In sommige Kroatische dorpen lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Het leven gaat er nog steeds hetzelfde als honderd jaar geleden. Het enige verschil is dat er tegenwoordig stroomkabels in het dorp zichtbaar zijn. Wil je het echte Kroatië ontdekken dan moet je een kijkje gaan nemen in deze dorpjes.

Voor ons is Kroatië vooral een zomerbestemming. Het mediterrane klimaat aan de kust en het continentale klimaat meer landinwaarts zorgen ervoor dat de zomers veruit het meest aangenaam zijn om een bezoek aan dit boeiende land te brengen. De beste reistijd voor Kroatië is van mei tot en met september, als het bezoeken van dorpjes een belangrijk onderdeel van je vakantie vormt.

Dalmatië

Kroatië

De regio Dalmatië behoort samen met Istrië tot de populairste vakantie gebieden van Kroatië. Dit is ook niet zo gek als je beseft wat deze regio allemaal te bieden heeft

Istrië

Kroatië

Het schiereiland Istrië is één van de belangrijkste vakantieregio’s van Kroatië. Het schiereiland grenst aan Slovenië en ligt aan de Adriatische zee. Istrië werd al vroeg veroverd door de Romeinen zoals het amfitheater in Pula laat zien.