Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Istrië

Mooiste dorpjes van Istrië

Het schiereiland Istrië is één van de belangrijkste vakantieregio’s van Kroatië. Het schiereiland grenst aan Slovenië en ligt aan de Adriatische Zee. Istrië werd al vroeg veroverd door de Romeinen zoals het amfitheater in Pula laat zien. De Romeinen vestigde zich langs heel de kust en maakte er een welvarend gebied van. Na de val van het Romeinse Rijk werd het onderdeel van het Byzantijnse Rijk en kwamen al snel de Venetianen om de hoek kijken. Vooral de Venetianen wisten een flinke stempel te drukken op de cultuur van het schiereiland. Overal is hun bouwkunst in typische koopmanshuizen en logia terug te zien. San Marco is een veel afgebeelde heilige op de oude gebouwen van Istrië. Istrië is een zeer geliefde regio bij vele toeristen. Het kan hier in de zomermaanden behoorlijk druk zijn. Het is dan ook een prachtig gebied met vele kleine baaitjes, mooie kiezel en rotsstrandjes en prachtig helder water. De beboste heuvels met naaldbomen zijn altijd groen en geven schaduw op het warmst van de dag. Istrië is een prachtig gebied om te zeilen en vele andere watersporten te beoefenen. Door de eilandjes voor de kust is de zee er minder grillig. Istrië kent vele mooie oude dorpjes die het bezoeken zeker waard zijn. De rijke geschiedenis van het gebied heeft er voor gezorgd dat er veel leuke stadjes en plaatsjes aan de kust liggen.

Nederlanders die Kroatië bezoeken kiezen er vaak voor om te kamperen. Vooral in Istrië vind je veel leuke campings die garant staan voor een uitstekende vakantie, zoals Camping Bijela Uvala. Een camping is een prima uitvalsbasis om de mooie dorpen van Istrië te bezoeken.

De beste reistijd om de dorpen van Istrië te bezoeken bestaat uit de maanden mei, juni en september. In juli en augustus is het een stukje warmer en is het vooral veel drukker. Wie aan de schoolvakanties vastzit die zou kunnen overwegen om tijdens de meivakantie naar Istrië te reizen in plaats van de drukkere zomervakantie.

Poreč

Istrië

Poreč ligt aan de kust op het mooie schiereiland Istrië. Het is al een erg oude plaats die werd gesticht door de Romeinen en die prachtig intact is gebleven. Het is dan ook één van de belangrijkste toeristenplaatsen op het schiereiland.

Rovinj

Istrië

Het prachtige Rovinj was ooit een eiland, maar werd in de geschiedenis verbonden aan het vasteland en vormt nu een schiereiland. Rovinj is een toeristische plaats op het schiereiland Istrië.

Vrsar

Istrië

Vrsar is een van de bijzondere dorpjes van Kroatië. Het is een klein plaatsje aan de westkant van het schiereiland. Het dorp is erg populair bij toeristen door de kleine charmante straatjes en de eilandjes voor de kust met bijzondere vegetatie.