Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vrsar

Vrsar is een van de bijzondere dorpjes van Kroatië. Het is een klein plaatsje aan de westkant van het schiereiland. Het dorp is erg populair bij toeristen door de kleine charmante straatjes en de eilandjes voor de kust met bijzondere vegetatie.

Vrsar is al een erg oud plaatsje. De Romeinen wisten het oude plaatsje al te veroveren waarna het werd geplunderd bij de val van het Romeinse rijk door de Gothen. In 538 behoorde het tot het grote Byzantijnse rijk. Ook het Vaticaan mocht zich tot de heersers rekenen. De bisschoppen van Porec hadden er hier hun buitenverblijf en lieten hun stempel achter op het kleine plaatsje. Er werd flink geïnvesteerd in prachtige huizen en mooie pleinen. Die pracht en praal zie je tegenwoordig nog steeds in het gezellige plaatsje. Er is de Romaanse Mariabasiliek en de oude stadspoort om te bewonderen.

Vrsar is tegenwoordig een zeer geliefde plaats voor toeristen die Istrië bezoeken. Vanuit heel Istrië kun je boottochtjes ondernemen richting het dorpje. Het wordt verkocht als de plaats waar Casanova ging wonen nadat hij uit Venetië was vertrokken. In werkelijkheid was hij er slechts een aantal keer gehoon op bezoek. Vrsar heeft een leuke boulevard waar de meeste hotels en appartementencomplexen aan staan. Het is hier heerlijk zwemmen en luieren op het strand.

Voor de kust van Vrsar liggen de Brioni eilanden. Dit nationale park bestaat uit twee grote eilanden en tientallen kleine eilandjes. De eilanden hebben een prachtige natuur met voornamelijk mediterrane planten. In het verleden werden er ook veel stenen uit groeves weggehaald. Omdat Tito er tijdens zijn bewind een buitenverblijf had waar hij veel buitenlandse gasten ontving, zijn er ook veel vreemde dier en plantensoorten te vinden. Deze werden meegenomen naar het eiland als gift.

Hier ligt Vrsar

Weersverwachting Vrsar

vandaag
15° / 8°
morgen
13° / 7°
19 apr
15° / 6°
20 apr
14° / 6°
21 apr
15° / 7°
Meer weer van Vrsar op klimaatinfo.nl

Meer informatie