Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dalmatië

Mooiste dorpjes van Dalmatië

De regio Dalmatië behoort samen met Istrië tot de populairste vakantie gebieden van Kroatië. Dit is ook niet zo gek als je beseft wat deze regio allemaal te bieden heeft. Zo liggen twee van de mooiste steden van Kroatië, Split en Dubrovnik in Dalmatië en liggen er voor de kust van deze regio vele honderden eilanden. De bekendste van deze eilanden zijn Pag, Hvar, Brac, Krk, Vis en Bres. Op deze eilanden maar ook op het Dalmatische vaste land zijn er veel schitterende dorpjes te vinden. Veel van deze dorpjes hebben door hun geïsoleerde ligging veel van hun authenticiteit kunnen bewaren. Andere zijn door het toerisme aangetast maar dit hoeft niet altijd iets slechts te zijn.

Bol

Dalmatië

Bol is een kleine gemeente en een dorpje op het eiland Brac in de regio Dalmatië. Het dorp is bij de meeste toeristen voornamelijk bekend om zijn prachtige strand. Maar ook het dorpje zelf is meer dan de moeite waard.

Brela

Dalmatië

Brela is een kleine gemeente en dorpje in het centrale deel van Dalmatië aan de Adriatische Zee. Het dorp is de laatste jaren uitgegroeid van rustig vissers en landbouwdorp tot één van de populairste bestemmingen aan de Kroatische kust.

Marina

Dalmatië

Marina is een mooi plaatsje in de regio Dalmatië. Het dorpje ligt de buurt van de plaats Trogir en gold vroeger ook al een van de buitenverblijven van de bisschoppen van Trogir.

Murvica

Dalmatië

Met slechts 22 inwoners is Murvica één van de kleinste dorpjes op het eiland Brac in de gemeente Bol. Het dorp ligt op ongeveer zes kilometer van het plaatsje Bol en op iets meer dan drie kilometer van het schitterende zandstrand van Bol.

Primošten

Dalmatië

Primošten is een van de bijzondere plekjes aan de Dalmatische kust. Het dorpje is een schiereiland wat door een brug met de kust verbonden is. Het is en prachtig oud dorpje wat erg sfeervol is.

Skradin

Dalmatië

Skradin is een klein plaatsje in het binnenland van de regio Dalmatië. Skradin behoort tot de populairste dorpjes van Kroatië. Dit niet op de laatste plaats door de aanwezigheid van het Nationaal Park Krka en de watervallen van Skradinski buk.

Slano

Dalmatië

Slano is een van de kleine pareltjes in de buurt van Dubrovnik. Nog onaangetast door massa toerisme en van een ongerepte schoonheid. Een mooi klein baaitje aan de kust bij Dubrovnik.

Trogir

Dalmatië

Trogir is een prachtig klein stadje aan de baai van Kastela aan de Adriatische Zee. Het historische centrum van dit stadje ligt op een eiland. De belangrijkste bezienswaardigheid van Trogir de Kathedraal van Sv. Lovro ligt op dit eiland.