Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Marina

Marina is een mooi plaatsje in de regio Dalmatië. Het dorpje ligt de buurt van de plaats Trogir en gold vroeger ook al een van de buitenverblijven van de bisschoppen van Trogir.

Marina is een erg mooi en rustig plaatsje aan de Dalmatische kust. Het dorpje is nog verstookt van massatoerisme. Hoewel er zeker wel toeristische voorzieningen zijn, heb je hier niet het idee dat het hele dorp bewoont is door vakantiegangers. Marina heeft een mooi haventje met de karakteristieke toren. Aan de haven zijn onder de bomen enkele fijne terrassen te vinden. In de restaurants aan de haven kun je ’s avonds heerlijk vis eten. Deze wordt overdag door de lokale bevolking gevangen. Loop je het dorpje zelf in dan kom je direct terecht in kleine karakteristieke straatjes met eeuwenoude huisjes. In het dorpje staan diverse kerkjes en kapelletjes.

Marina werd al bewoond in de Griekse en Romeinse tijd. Zowel kolonisten uit Griekenland als Romeinen wisten het natuurlijke haventje te waarderen. In de 11e eeuw komen de Kroaten naar het gebied. De Bisschoppen van Trogir bouwen hier een grote toren die nog steeds het dorpsbeeld bepaald. (tegenwoordig is het een restaurant). De kerken uit het dorp stammen ook zo ongeveer uit dezelfde tijd en hebben de tand destijds goed doorstaan.

Rondom en in Marina zijn enkele van de weinige zandstranden te vinden in Kroatië. Wie graag in en op het water bezig is kan in Marina prima terecht. Het dorpje heeft vele watersportmogelijkheden en is zeer geliefd bij zeilers. Overal in de omgeving zijn kleine baaitjes om te duiken en snorkelen. Ook kun je er fijn zwemen of kanoën. In de avonduren is het op de terrassen in het dorpje goed toeven. Verse vis en Kroatische wijn staan garant voor een gezellige avond.

Hier ligt Marina

Weersverwachting Marina

vandaag
30° / 24°
morgen
31° / 24°
23 jul
34° / 27°
24 jul
31° / 27°
25 jul
30° / 25°
Meer weer van Marina op klimaatinfo.nl

Meer informatie