Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Slano

Slano is een van de kleine pareltjes in de buurt van Dubrovnik. Nog onaangetast door massa toerisme en van een ongerepte schoonheid. Een mooi klein baaitje aan de kust bij Dubrovnik.

Slano is een klein dorpje op ongeveer 25 kilometer van Dubrovnik. Wie liever niet zich stort in het massatoerisme doet er goed aan hier op een terrasje neer te strijken. Slano is gelegen in een kleine natuurlijke baai. Het dorp heeft een kleine aanlegsteiger voor kleine boten. Het dorpje heeft een kleine 500 inwoners die voornamelijk leven van de landbouw. Er worden in de buurt olijven geteeld, vijgen en druiven. Ook groeien er veel kruiden waarop het omliggende land op warme dagen heerlijk naar tijm en rozemarijn kan ruiken.

 

Slano is al lange tijd bewoond. Overal in de heuvels rondom het dorp vindt je oude overblijfselen van Romeinse huizen en nederzettingen. Ook in de middeleeuwen werden er versterkingen aangebracht die ook nu nog te zien zijn. Het kerkje stamt uit de vroegchristelijke tijd, het begin van de middeleeuwen. De sarcofaag die voor de kerk staat is daar nog een getuige van.

In het dorpje Slano heb je enkele goede restaurants en er is een luxe vijf sterren hotel. Het hotel Admiral is een het enige hotel in de bebouwde omgeving van het dorpje wat er voor zorgt dat het er verder lekker rustig is. Het dorp straalt nog echte rust uit. Iets wat je bijvoorbeeld van de dorpen aan de Dalmatische kust niet echt kunt zeggen. Zittend aan wat verse mosseltjes onder de druivenbladen van een van de lokalen bars is het alsof de tijd heeft stil gestaan.

Hier ligt Slano

Weersverwachting Slano

vandaag
23° / 18°
morgen
23° / 17°
5 okt
24° / 18°
6 okt
23° / 17°
7 okt
23° / 17°
Meer weer van Slano op klimaatinfo.nl

Meer informatie