Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bol

Bol is een kleine gemeente en een dorpje op het eiland Brac in de regio Dalmatië. Het dorp is bij de meeste toeristen voornamelijk bekend om zijn prachtige strand. Maar ook het dorpje zelf is meer dan de moeite waard.

Het bij Bol behorende strand heet in het Kroatisch Zlatni Rat wat gouden hoorn betekend. Dit prachtige hoornvormige strand bevindt zich in het zuidelijke deel van het eiland Brac in de Adriatische Zee. Het is één van de populairste stranden in heel Kroatië vanuit meerdere plaatsen en eilanden vertrekken er met regelmaat boten naar dit schitterende strand. Hierdoor kan het soms behoorlijk druk zijn op het strand. In de buurt van de Gouden Hoorn kun je verschillende watersporten doen. De “onderzeeër” en tuberiding achter een speedboot behoren tot de populairste wateractiviteiten. Je kunt er trouwens ook prachtig duiken, je komt er verschillende vissen en achtergelaten amfora’s tegen.

 

Bol staat net als enkele andere gemeentes in Dalmatië bekend om zijn uitstekende wijnen. Er is in het dorp dan ook een heuse wijntasting bar te vinden. Je kunt hier de verschillende wijnen proeven die in de regio van Bol gemaakt worden. Sommige van deze wijnen worden in zeer beperkte oplage geproduceerd. De prijs van deze wijnen ligt een behoorlijk stuk hoger dan van de meeste Kroatische wijnen.

De boulevard van Bol is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van het dorpje. Aan deze boulevard zijn er veel leuke en gezellige terrassen te vinden waar de heerlijke Kroatische specialiteiten kunt proberen. Vooral de Dalmatische gedroogde ham en de schapenkaas is een geliefd regionaal product. Er zijn aan de boulevard enkele leuke zitjes gemaakt op oude muurtjes vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de Adriatische Zee en het eiland Hvar.

 

Hier ligt Bol

Weersverwachting Bol

vandaag
23° / 20°
morgen
23° / 19°
15 jun
26° / 20°
16 jun
27° / 21°
17 jun
27° / 23°
Meer weer van Bol op klimaatinfo.nl

Meer informatie