Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Trogir

Trogir is een prachtig klein stadje aan de baai van Kastela aan de Adriatische Zee. Het historische centrum van dit stadje ligt op een eiland. De belangrijkste bezienswaardigheid van Trogir de Kathedraal van Sv. Lovro ligt op dit eiland.

Trogir is één van de langst bewoonde plaatsen in Kroatië. Al in de derde eeuw voor Christus werd hier de plaats Tragurion gesticht door de Grieken. Ten tijde van de Romeinen groeide Tragorium Civium Romanorum, zoals Trogir indertijd heette uit tot een belangrijke havenstad. Later is het stadje nog vrij lang onderdeel geweest van het Venetiaanse Rijk. Al deze beschavingen hebben hun sporen achtergelaten in Trogir maar van de Venetiaanse overheersing zijn de meeste spullen bewaard gebleven. Omdat de geschiedenis van Trogir nog steeds zo goed zichtbaar is heeft de Unesco Trogir in 1997 op de werelderfgoedlijst geplaatst.

 

De kathedraal van Sv Lovro of de kathedraal van Sint-Laurentius behoort tot de mooiste kathedralen in Kroatië. De toren van de kathedraal is zowel in de romaanse als in de gotische als in de renaissance stijl gebouwd. Iedere verdieping van de klokkentoren is gebouwd in een andere stijl.
Het mooiste onderdeel van de kathedraal is de prachtige gedecoreerde hoofdingang. Deze hoofdingang is versiert met prachtige Venetiaanse leeuwen en zeer fijn beeldhouwwerk.

Een andere populaire bezienswaardigheid in Trogir is het Fort Kamerlengo. Dit middeleeuwse fort is te vinden bij de haven van Trogir. Het werd gebouwd in de dertiende eeuw om de Venetiaanse militairen te huisvesten. Tegenwoordig wordt het fort gebruikt voor meerdere evenementen die in de zomermaanden in Trogir worden georganiseerd

Hier ligt Trogir

Weersverwachting Trogir

vandaag
33° / 23°
morgen
36° / 24°
21 jun
36° / 26°
22 jun
34° / 26°
23 jun
32° / 24°
Meer weer van Trogir op klimaatinfo.nl

Meer informatie