Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Skradin

Skradin is een klein plaatsje in het binnenland van de regio Dalmatië. Skradin behoort tot de populairste dorpjes van Kroatië. Dit niet op de laatste plaats door de aanwezigheid van het Nationaal Park Krka en de watervallen van Skradinski buk.

Het dorpje Skadrin is een oud dorpje dat enkele eeuwen voor Christus gesticht is. In die periode behoorde het dorpje tot Illyrië. Dit land besloeg het grootste deel van het vroegere Joegoslavië en het huidige Albanië. Van dit oude dorp is tegenwoordig weinig meer over. Tijdens de grote volksverhuizing werd het dorp met de grond gelijkgemaakt. Het zou enkele eeuwen duren voordat op deze plaats zich een Slavisch volk vestigde. Later werd het dorp onderdeel van het Ottomaanse Rijk en van het Venetiaanse Rijk.

Het dorp ligt in het Krka Nationaal Park. Dit is één van de mooiste en drukst bezochte natuurparken van Kroatië. Dit park heeft een totale oppervlakte van meer dan 110 vierkante kilometer. De grootste toeristische trekpleisters van dit natuurpark zijn de zeven prachtige watervallen. De mooiste en de drukst bezochte zijn de watervallen van Skradinski buk. Deze watervallen zijn echt schitterend. Om deze waterval is een wandelpad van vlonders aangelegd waar in een klein uurtje rondom de hele waterval kunt lopen. Onderweg kom je allerlei informatie tegenover de watervallen en het natuurgebied. Tijdens je wandeling kom je ook enkele oude watermolens tegen die nog steeds in gebruik zijn. Deze watermolens worden bijvoorbeeld gebruikt om maismeel te maken. Let wel op want in de zomermaanden kan het behoorlijk druk zijn in het park het is dan ook verstandig om zo vroeg mogelijk naar het Krka Park te gaan. Je kunt ervoor kiezen om vanuit Skradin naar het park toe te lopen, maar er zijn ook meerdere boten die je naar het Krka park kunnen toebrengen.

Hier ligt Skradin

Weersverwachting Skradin

vandaag
37° / 22°
morgen
39° / 22°
18 jul
39° / 27°
19 jul
38° / 27°
20 jul
35° / 24°
Meer weer van Skradin op klimaatinfo.nl

Meer informatie