Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Brela

Brela is een kleine gemeente en dorpje in het centrale deel van Dalmatië aan de Adriatische Zee. Het dorp is de laatste jaren uitgegroeid van rustig vissers en landbouwdorp tot één van de populairste bestemmingen aan de Kroatische kust.

Totdat het toerisme de overhand nam in Brela was het dorp hoofdzakelijk afhankelijk van de landbouw. Er worden op de heuvels rond Brela onder andere zure kersen, olijven en vijgen verbouwd. Er echter voornamelijk wijnranken te vinden in de buurt van Brela. De wijnen uit de regio van Brela staan bekend als zeer goed. Als je vanuit Brela wat verder het binnenland inloopt dan kom je allerlei prachtige wijnplantages tegen.

 

Het toerisme is tegenwoordig de belangrijkste inkomensbron van het dorpje. Het dorp beschikt dan ook over een prachtige boulevard die tijdens de zomermaanden goed gevuld is met toeristen. In de buurt van Brela zijn enkele van de mooiste hotels en appartementen complexen van het Kroatische vaste land te vinden.

De boulevard van Brela strekt zich uit over enkele kilometers. Op deze boulevard zijn er tal van leuke restaurants en souvenirwinkels te vinden waar je de meest uiteenlopende typische Kroatische producten kunt vinden. De stranden in de regio van Brela bestaan niet uit zand maar uit fijne kiezelstenen die door de loop der tijd alle scherpe kanten hebben verloren. Toch is het op blote voeten lopen hierop niet prettig

Hier ligt Brela

Weersverwachting Brela

vandaag
33° / 26°
morgen
35° / 27°
18 jul
35° / 27°
19 jul
32° / 28°
20 jul
30° / 18°
Meer weer van Brela op klimaatinfo.nl

Meer informatie