Panama

Panama

Panama is een langgerekt land in Centraal-Amerika. Het land dank zijn bekendheid hoofdzakelijk aan het Panamakanaal een verbinding vormt tussen De Atlantische en de Stille Oceaan. Ongeveer een derde van de bevolking van het land woont in de hoofdstad Panama-stad maar er zijn verdeeld door het land tal van leuke en unieke dorpjes te vinden. In veel van deze dorpjes komen maar weinig toeristen. In deze dorpen kun je dus nog het echte Panamese leven nog ondervinden.

Parita

Parita is een klein dorpje gelegen in Panama. Het is een van slechts een handjevol plekken waar je tijdens een vakantie in Panama nog een idee kunt krijgen van hoe Panama er in de Spaanse tijd uit moet hebben gezien.

Parita werd in 1556 gesticht en is vernoemd naar een inheems dorpshoofd. De huizen die je nu voornamelijk ziet werden gebouwd in de 18e eeuw. Ze hebben meestal maar een verdieping en dikke muren die geschilderd zijn in primaire kleuren. De rode dakpannen steken af tegen de blauwe lucht en bijna elk huis heeft een overdekte veranda. In de ochtend en avond komen de schommelstoelen naar buiten maar op het heetst van de dag lijkt Parita wel uitgestorven.

 

» meer over Parita