Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Parita

Parita is een klein dorpje gelegen in Panama. Het is een van slechts een handjevol plekken waar je tijdens een vakantie in Panama nog een idee kunt krijgen van hoe Panama er in de Spaanse tijd uit moet hebben gezien.

Parita werd in 1556 gesticht en is vernoemd naar een inheems dorpshoofd. De huizen die je nu voornamelijk ziet werden gebouwd in de 18e eeuw. Ze hebben meestal maar een verdieping en dikke muren die geschilderd zijn in primaire kleuren. De rode dakpannen steken af tegen de blauwe lucht en bijna elk huis heeft een overdekte veranda. In de ochtend en avond komen de schommelstoelen naar buiten maar op het heetst van de dag lijkt Parita wel uitgestorven.

 

In Parita wonen minder dan 1200 mensen en het is een dorpje waar de tijd heeft stil gestaan. De kerk en het naastgelegen grasveld vormen net als honderden jaren geleden het centrum van het dorpje. Hier komen kinderen bijeen om te voetballen en parkeren mannen hun paarden om wat te drinken in de bar van Parita. De Santa Domingo kerk neemt een hele zijde in beslag. De kerk komt uit 1723 en is bijzonder omdat het de enige kerk in Panama is waar de toren boven de ingang is gebouwd in plaats van aan de zijkant. Ondanks dat de toren al zo lang staat gaat het verhaal dat bewoners er liefst zo snel mogelijk onderdoor lopen uit angst dat de loodzware kerkklok nog een naar beneden valt.

Tijdens je bezoek aan Parita kan je met een beetje geluk ook een kijkje nemen in de werkplaats van Dario Lopez die op traditionele wijze duivels maskers maakt die in heel Panama beroemd zijn. Er komen maar weinig toeristen in Parita dus de werkplaats heeft geen vaste bezoekerstijden.

In Parita zijn geen overnachtingsmogelijkheden en alleen een handjevol lokale comedores (restaurantjes) die simpele gerechten serveren zoals rijst met vlees. Met de auto ben je binnen een kwartier in Chitre. Chitre is de hoofdstad van het Azuero schiereiland waarin ook Parita ligt en heeft alle faciliteiten die je maar kunt wensen. Vanaf Panama stad is het vier uur rijden met de auto.

Hier ligt Parita

Weersverwachting Parita

vandaag
32° / 25°
morgen
31° / 26°
19 mei
32° / 27°
20 mei
32° / 27°
21 mei
32° / 27°
Meer weer van Parita op klimaatinfo.nl

Meer informatie