Weersverwachting Parita

vandaag
30° / 25°
morgen
31° / 24°
9 mei
32° / 24°
10 mei
33° / 25°
11 mei
31° / 25°

Parita

Waar ligt Parita?

Externe links

In Parita wonen minder dan 1200 mensen en het is een dorpje waar de tijd heeft stil gestaan. De kerk en het naastgelegen grasveld vormen net als honderden jaren geleden het centrum van het dorpje. Hier komen kinderen bijeen om te voetballen en parkeren mannen hun paarden om wat te drinken in de bar van Parita. De Santa Domingo kerk neemt een hele zijde in beslag. De kerk komt uit 1723 en is bijzonder omdat het de enige kerk in Panama is waar de toren boven de ingang is gebouwd in plaats van aan de zijkant. Ondanks dat de toren al zo lang staat gaat het verhaal dat bewoners er liefst zo snel mogelijk onderdoor lopen uit angst dat de loodzware kerkklok nog een naar beneden valt.

Tijdens je bezoek aan Parita kan je met een beetje geluk ook een kijkje nemen in de werkplaats van Dario Lopez die op traditionele wijze duivels maskers maakt die in heel Panama beroemd zijn. Er komen maar weinig toeristen in Parita dus de werkplaats heeft geen vaste bezoekerstijden.

In Parita zijn geen overnachtingsmogelijkheden en alleen een handjevol lokale comedores (restaurantjes) die simpele gerechten serveren zoals rijst met vlees. Met de auto ben je binnen een kwartier in Chitre. Chitre is de hoofdstad van het Azuero schiereiland waarin ook Parita ligt en heeft alle faciliteiten die je maar kunt wensen. Vanaf Panama stad is het vier uur rijden met de auto.

Foto's van Parita