Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Verenigde Staten

Mooiste dorpjes van Verenigde Staten

In een land zo groot als de Verenigde Staten zijn vele duizenden prachtige dorpen en pittoreske plaatsen te vinden. Door de uitgestrektheid van het land en de grote klimatologische verschillen die er in het land voorkomen hebben veel van de dorpen een eigen karakter en uiterlijk. Veel Nederlanders die aan een dorp in Amerika denken die zien gelijk een “Wild West” dorp zich met saloons, een sheriff en stoffige paden. Deze dorpen kom je behalve in themaparken en een enkel spookstadje niet meer tegen in het land maar wel veel schitterende kleine pittoreske dorpjes met houten huizen, kleine kerken en een stadhuis. Met name de prachtige natuur rond veel van de dorpen maakt een bezoek aan deze dorpen de moeite waard. Beroemde dorpen zijn te vinden aan de “route 66” of één van de andere snelwegen die het land doorkruisen.

De laatste jaren is het een trend in de Verenigde Staten dat kleine dorpjes in zijn geheel te koop gezet worden. Het gaat in bijna alle gevallen om dorpen waar een enorme leegloop heeft plaatsgevonden en de laatste bewoners het ook voor gezien houden. Wat je eraan hebt weet niemand, maar je kunt op verjaardagen wel vertellen dat je de eigenaar bent van een dorp in Amerika. Cool toch?

Mocht je overigens zelf de mooie dorpen in Amerika willen gaan bekijken, vergeet dan niet om voor je vertrek je ESTA aan te vragen. Deze elektronische toelating is tegenwoordig verplicht als je visumvrij naar de Verenigde Staten wilt reizen. Het aanvragen van een ESTA moet je tenminste 72 uur voor je vertrek naar Amerika doen. Luchtvaartmaatschappijen weigeren je voor je vlucht naar Amerika als je reisdocumenten niet in orde zijn.

Arizona

Verenigde Staten

Woestijn, kloven en bergen domineren het landschap van de Amerikaanse staat Arizona. Er liggen echter ook wat leuke en mooie dorpen, bijvoorbeeld aan de voormalige autoweg Route 66.

Colorado

Verenigde Staten

De staat Colorado bestaat uit twee helften. Het westen is vooral bergachtig, terwijl het oostelijke deel uit hoogvlaktes bestaat die je de indruk geven dat je eigenlijk een stuk lager zit.

Florida

Verenigde Staten

De staat Florida is te vinden in het uiterste zuidoosten van de Verenigde Staten. De staat kent een roerige geschiedenis. Florida werd in het begin van de zestiende eeuw ontdekt door Juan Ponce de León.

Idaho

Verenigde Staten

Idaho staat bekend vanwege de landbouw die hier op grote schaal plaatsvindt. Vooral aardappelen worden hier op grote schaal geteeld. Idaho telt meerdere boeiende boerendorpen en andere mooie dorpjes.

Montana

Verenigde Staten

Montana is in oppervlakte de vierde staat van de Verenigde Staten en mag zichzelf zeker tot de meest boeiende staten van het land rekenen. Met name het Glacier National Park is een wonderschoon natuurgebied binnen het prachtige Montana.

Utah

Verenigde Staten

Utah is bekend vanwege de natuurparken en de mormonen die de meeste plaatsen binnen Utah gesticht hebben. De religieuze achtergrond van veel plaatsen levert soms interessante dorpen op. 

Washington

Verenigde Staten

De staat Washington, niet te verwarren met de hoofdstad van de VS, ligt in het noordwesten van de Verenigde Staten en staat bekend om de vele bossen, mooie autoroutes en prachtige natuurparken zoals Mount Rainier.

Wyoming

Verenigde Staten

De staat Wyoming is vooral bekend vanwege het Yellowstone National Park dat grotendeels in deze bergachtige staat binnen Amerika ligt. Rond en in de natuurgebieden van Wyoming liggen verscheidene mooie dorpen.