Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Montana

Mooiste dorpjes van Montana

Montana is in oppervlakte de vierde staat van de Verenigde Staten en mag zichzelf zeker tot de meest boeiende staten van het land rekenen. Met name het Glacier National Park is een wonderschoon natuurgebied binnen het prachtige Montana. De hoge pieken van dit nationale park zullen veel indruk op je maken als je hier gaat rondrijden of wandelen. Vooral de Going-to-the-Sun Road, die alleen in het zomerseizoen geheel toegankelijk is, is de moeite waard. Niet voor niets dat veel toeristen die een rondreis door Montana maken, dit proberen in de zomer te doen. Een goede planning is essentieel als je zoveel mogelijk mooie dorpen en andere bezienswaardigheden in Montana wilt zien. Regel je huurauto of camper op tijd, bepaal je route en reserveer waar nodig alvast wat accommodaties. In het hoogseizoen kan het druk zijn, vandaar. Verder moet je je ESTA aanvragen voordat je naar Amerika vertrekt. Doe dit tenminste 72 uur voor je op het vliegtuig richting de VS stapt.

Montana is lange tijd hoofdzakelijk bewoond geweest door indianenstammen. Nog steeds wonen er vrij grote aantallen indianen binnen de verschillende reservaten die de staat telt. Je zult tijdens je vakantie in Montana ongetwijfeld door zo’n reservaat heenrijden en mogelijk een stop maken in één van de hedendaagse indianendorpen zoals het door Blackfeet indianen bevolkte Browning, dat aan de populaire route aan de oostkant van het Glacier National Park ligt.

Montana telt een aantal oude dorpen die ontstaan zijn tijdens de periode van de goudkoorts. Veel van dit soort mijnplaatsen zijn verdwenen of zijn spookdorpen geworden. Enkele dorpen zijn tegenwoordig prachtige openluchtmusea, zoals Virginia City en Nevada City.

Deer Lodge

Montana

Deer Lodge is een ruim drieduizend zielen tellend dorp waarvan je het aantal noemenswaardige bezienswaardigheden niet op één hand kunt tellen.

Nevada City

Montana

De goudkoorts heeft in de staat Montana meerdere mijnstadjes voortgebracht, waaronder Nevada City. Tegenwoordig is dit een groot openluchtmuseum.

Red Lodge

Montana

Op het moment dat je de Beartooth Highway richting de noordoostelijke ingang van het Yellowstone National Park wilt nemen kom je vanzelf Red Lodge tegen.

Twin Bridges

Montana

In de Amerikaanse staat Montana zijn veel dorpjes te vinden die je doen denken aan lang vervlogen tijden. Twin Bridges is daar een goed voorbeeld van.

Virginia City

Montana

Virginia City is één van de weinige overgebleven mijnplaatsjes die de tand des tijds ontstaan hebben. Het dorp biedt je een inkijk in de tijd van het Wilde Westen.