Weersverwachting Red Lodge

vandaag
3° / -15°
morgen
-10° / -16°
20 jan
0° / -11°
21 jan
1° / -5°
22 jan
3° / -7°

Red Lodge

Waar ligt Red Lodge?

Externe links

Red Lodge is een geliefde stop voor mensen die van of naar Yellowstone rijden. Het dorp biedt de mogelijkheid om te overnachten, te eten, te drinken, inkopen te doen en om te tanken. Red Lodge is niet alleen functioneel. Het is ook één van de mooiere dorpen die je aan zult treffen in de staat Montana. Alleen al de ligging is prachtig. Red Lodge wordt omringd door een heuvelachtige hoogvlakte die vooral van grassen en struiken voorzien is. De glooiingen van dit landschap zijn prachtig. De daarachter gelegen rotsachtige bergen maken het plaatje compleet.

De hoofdstraat van Red Lodge heet toepasselijk Main Street. Aan deze straat gebeurt eigenlijk bijna alles. De meeste hotels en motels liggen aan de noord- en zuidzijde van Mainstreet. Het centrale deel bestaat vooral uit horeca en winkels. Een groot deel van de panden die hier staan stammen uit het einde van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw. Hierdoor ontstaat er zo’n typisch sfeertje die past bij een dorp uit de tijd van de mijnwerkers.

Toen de Grote Depressie toesloeg had dat veel invloed op Red Lodge. Om de economie staande te houden ging men vooral geld verdienen met het illegaal stoken van alcoholische dranken die tot in San Francisco en Chicago verkocht werden. In diezelfde periode werd er begonnen met de aanleg van de Beartooth Highway. Die werd in 1936 geopend. Vanaf dat moment kwam de focus meer te liggen op het toerisme. Tegenwoordig is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. In de zomermaanden, als de Beartooth Highway begaanbaar is, is het een levendig dorp. In de wintermaanden zijn het de wintersporters die hier komen.

Als je geluk hebt, zoals wij, dan is er een evenement gaande in Red Lodge dat met auto’s of motoren te maken heeft. Er rijden in verhouding vrij veel gave auto’s en motoren rond hier, maar tijdens dergelijke evenementen is het smullen geblazen. Zo bezochten wij Red Lodge tijdens een Harley Davidson Rallye.

Foto's van Red Lodge