Weersverwachting Deer Lodge

vandaag
24° / 16°
morgen
31° / 15°
4 aug
33° / 16°
5 aug
34° / 14°
6 aug
27° / 12°

Deer Lodge

Waar ligt Deer Lodge?

Externe links

Nadat de ranch in 1972 aan de staat Montana geschonken werd, werd het een National Historic Landmark. Tegenwoordig is de Grant-Kohrs Ranch een mooi voorbeeld van een typisch Amerikaanse ranch. Het bezoeken van de ranch is gratis, net als de rondleiding door het huis zelf. daarvoor moet je je wel even opgeven bij het visitorcenter bij de ingang.

Het dorp zelf zou rond 1860 ontstaan zijn, maar werd in 1888 officieel opgericht als plaats met een burgemeester en schepenen. De aanwezigheid van de Montana State Prison zorgde voor een economische impuls. Deze staatsgevangenis bracht werk dus inkomsten met zich mee. De oude gevangenis werd in 1979 gesloten en doet tegenwoordig dienst als gevangenismuseum. De nieuwe gevangenis is enkele mijlen buiten Deer Lodge gebouwd.

Naast het hierboven genoemde gevangenismuseum zijn er nog enkele musea in Deer Lodge die de moeite waard zijn zoals het Montana Auto Museum, het Powell County Museum en de Frontier Montana WWII tentoonstelling. Het plaatsje zelf ademt nog een beetje de sfeer uit van ene oud dorpje dat opbloeide aan het einde van de negentiende eeuw. In het aangelegde wildewestendorpje Cottonwood City kun je de typische sfeer uit het Wilde Westen nog ervaren.

Foto's van Deer Lodge