Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Deer Lodge

Deer Lodge is een ruim drieduizend zielen tellend dorp waarvan je het aantal noemenswaardige bezienswaardigheden niet op één hand kunt tellen.

Het is dan ook niet voor niets dat veel toeristen tijdens hun rondreis door het noordwesten van Amerika een bezoek aan Deer Lodge inplannen. Deer Lodge ligt in het westen van de staat Montana, tussen de steden Missoula en Helena. Het plaatsje ligt in een beschutte vallei waar het relatief warme klimaat ervoor zorgt dat het er beter leefbaar is dan de directe omgeving. Echt strenge winters kunnen hier wel voorkomen, maar gemiddeld genomen is het weer hier beter dan in de hogergelegen gebieden in de directe omgeving van Deer Lodge. Dat is dan ook de reden dat de Grant-Kohrs Ranch hier ooit begonnen is. De Canadees Johnny Grant startte hier in 1862 met veeteelt. Vier jaar later nam Carsten Conrad Kohrs de ranch over en bouwde het uit tot een zeer succesvol bedrijf.

Nadat de ranch in 1972 aan de staat Montana geschonken werd, werd het een National Historic Landmark. Tegenwoordig is de Grant-Kohrs Ranch een mooi voorbeeld van een typisch Amerikaanse ranch. Het bezoeken van de ranch is gratis, net als de rondleiding door het huis zelf. daarvoor moet je je wel even opgeven bij het visitorcenter bij de ingang.

Het dorp zelf zou rond 1860 ontstaan zijn, maar werd in 1888 officieel opgericht als plaats met een burgemeester en schepenen. De aanwezigheid van de Montana State Prison zorgde voor een economische impuls. Deze staatsgevangenis bracht werk dus inkomsten met zich mee. De oude gevangenis werd in 1979 gesloten en doet tegenwoordig dienst als gevangenismuseum. De nieuwe gevangenis is enkele mijlen buiten Deer Lodge gebouwd.

Naast het hierboven genoemde gevangenismuseum zijn er nog enkele musea in Deer Lodge die de moeite waard zijn zoals het Montana Auto Museum, het Powell County Museum en de Frontier Montana WWII tentoonstelling. Het plaatsje zelf ademt nog een beetje de sfeer uit van ene oud dorpje dat opbloeide aan het einde van de negentiende eeuw. In het aangelegde wildewestendorpje Cottonwood City kun je de typische sfeer uit het Wilde Westen nog ervaren.

Hier ligt Deer Lodge

Weersverwachting Deer Lodge

vandaag
7° / -3°
morgen
12° / 0°
6 dec
11° / 0°
7 dec
4° / -5°
8 dec
-1° / -8°
Meer weer van Deer Lodge op klimaatinfo.nl

Meer informatie