Weersverwachting Nevada City

vandaag
20° / 3°
morgen
6° / -4°
9 mei
7° / -5°
10 mei
4° / -3°
11 mei
10° / -4°

Nevada City

Waar ligt Nevada City?

Externe links

Nevada City is ontstaan in het jaar 1863, toen de goudkoorts in alle hevigheid toesloeg in het centrale deel van Montana. Op 6 juni werd het plaatsje gesticht en een jaar later telde het al meer dan duizend inwoners. In de jaren die erop volgden was Nevada City helemaal booming. Samen met het nabijgelegen Virginia City was Nevada City het commerciële hart van de vele kleinere nederzettingen die ontstaan waren in het Alder Gulch gebied. Op het moment dat er minder goud gevonden werd, daalde het aantal mijnwerkers. In 1869 waren er nog slechts zo’n honderd mijnwerkers actief en verschoven de activiteiten van de inwoners of ze verlieten Nevada City. Vanaf 1875 liep het plaatsje bijna leeg. Vijf jaar later woonden er nog maar vijftig mensen.

Toen de Conrey Placer Mining Company het gouddelven overnam in 1896 werd een groot deel van Nevada City gesloopt. In 1922 was het helemaal over met het goud zoeken in rond Nevada City. Op dat moment was er naar schatting voor ongeveer 2,5 miljard dollar aan edelmetaal gedolven, omgerekend naar de hedendaagse marktprijzen.

In Nevada City is één hotel en een bakkerij/restaurant dat niet alle dagen geopend is. In het iets verderop gelegen Virginia City vind je wat meer horeca.

Foto's van Nevada City