Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nevada City

De goudkoorts heeft in de staat Montana meerdere mijnstadjes voortgebracht, waaronder Nevada City. Tegenwoordig is dit een groot openluchtmuseum.

Als je wilt weten hoe een mijnwerkersstadje er in de negentiende eeuw uitzag dan is Nevada City één van de betere plekken om dat te ontdekken. Het ooit compleet vervallen plaatsje is helemaal opgeknapt en is een officieel openluchtmuseum. Voor een redelijk groot deel van Nevada City is entreegeld verschuldigd om dat te mogen bekijken. Eerlijk is eerlijk: het is het geld wel waard. Wij bezochten Nevada City en hebben ons er prima vermaakt. Hoewel slechts 14 gebouwen nog authentiek zijn, heb je het gevoel dat je echt een kijkje neemt in een dorp waar de jacht op het goud dagelijkse kost was. Een deel van de gebouwen is overgebracht van andere plekken en sommige gebouwen zijn replica’s van bekende bestaande bouwwerken. Zo is ‘The Depot’, dat in 1964 gebouwd werd in Nevada City, een kopie van het treinstation in Hugo, Minnesota.

Nevada City is ontstaan in het jaar 1863, toen de goudkoorts in alle hevigheid toesloeg in het centrale deel van Montana. Op 6 juni werd het plaatsje gesticht en een jaar later telde het al meer dan duizend inwoners. In de jaren die erop volgden was Nevada City helemaal booming. Samen met het nabijgelegen Virginia City was Nevada City het commerciële hart van de vele kleinere nederzettingen die ontstaan waren in het Alder Gulch gebied. Op het moment dat er minder goud gevonden werd, daalde het aantal mijnwerkers. In 1869 waren er nog slechts zo’n honderd mijnwerkers actief en verschoven de activiteiten van de inwoners of ze verlieten Nevada City. Vanaf 1875 liep het plaatsje bijna leeg. Vijf jaar later woonden er nog maar vijftig mensen.

Toen de Conrey Placer Mining Company het gouddelven overnam in 1896 werd een groot deel van Nevada City gesloopt. In 1922 was het helemaal over met het goud zoeken in rond Nevada City. Op dat moment was er naar schatting voor ongeveer 2,5 miljard dollar aan edelmetaal gedolven, omgerekend naar de hedendaagse marktprijzen.

In Nevada City is één hotel en een bakkerij/restaurant dat niet alle dagen geopend is. In het iets verderop gelegen Virginia City vind je wat meer horeca.

Hier ligt Nevada City

Weersverwachting Nevada City

vandaag
4° / -7°
morgen
7° / -6°
24 mrt
-3° / -10°
25 mrt
-6° / -13°
26 mrt
-6° / -12°
Meer weer van Nevada City op klimaatinfo.nl

Meer informatie