Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Utah

Mooiste dorpjes van Utah

Wie naar Utah reist die zal dat vooral doen vanwege de bijzondere landschappen en natuurverschijnselen. Dat is waar deze Amerikaanse staat geliefd om is. Vooral wie interesse in ruige bijna surrealistische landschappen die zal helemaal aan zijn/haar trekken komen in Utah.

Op het gebied van dorpen is Utah niet de meest boeiende staat, wat mede te maken heeft met het feit dat religie vaak toch wel een beperkende rol heeft gespeeld bij hoe de plaatsen zich ontwikkeld hebben. Soberheid is vaak van toepassing en de meest opvallende gebouwen zijn vaak de tempels van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Dat betekent niet dat het alleen maar saaiheid is als je kijkt naar de dorpen van Utah. Er zijn verschillende plaatsjes die zeker wel de moeite van het bezoeken waard zijn, bijvoorbeeld vanwege een historisch centrum, de prachtige ligging of juist vanwege de aanwezigheid van een bijzondere tempel.

Sommige dorpen zijn uitgegroeid tot geliefde toeristische plaatsjes die dienen als uitvalsbasis voor de nationale parken en staatsparken. Dit soort plekken zijn zeker de moeite waard om als vakantieganger te bezoeken.

Moab

Utah

Moab is een schattig woestijnplaatsje in Utah dat een ideale uitvalsbasis vormt voor bezoeken aan nabijgelegen nationale natuurparken zoals Arches en Canyonlands.