Wie naar Utah reist die zal dat vooral doen vanwege de bijzondere landschappen en natuurverschijnselen. Dat is waar deze Amerikaanse staat geliefd om is. Vooral wie interesse in ruige bijna surrealistische landschappen die zal helemaal aan zijn/haar trekken komen in Utah.

Op het gebied van dorpen is Utah niet de meest boeiende staat, wat mede te maken heeft met het feit dat religie vaak toch wel een beperkende rol heeft gespeeld bij hoe de plaatsen zich ontwikkeld hebben. Soberheid is vaak van toepassing en de meest opvallende gebouwen zijn vaak de tempels van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Dat betekent niet dat het alleen maar saaiheid is als je kijkt naar de dorpen van Utah. Er zijn verschillende plaatsjes die zeker wel de moeite van het bezoeken waard zijn, bijvoorbeeld vanwege een historisch centrum, de prachtige ligging of juist vanwege de aanwezigheid van een bijzondere tempel.

Sommige dorpen zijn uitgegroeid tot geliefde toeristische plaatsjes die dienen als uitvalsbasis voor de nationale parken en staatsparken. Dit soort plekken zijn zeker de moeite waard om als vakantieganger te bezoeken.

Moab

Moab is een schattig woestijnplaatsje in Utah dat een ideale uitvalsbasis vormt voor bezoeken aan nabijgelegen nationale natuurparken zoals Arches en Canyonlands.

Wie een bezoek wil brengen aan Canyonlands National Park of Arches National Park die komt vrijwel zeker door Moab gereden. Redelijk wat toeristen kiezen ervoor om in Moab te overnachten, zodat ze van hieruit deze twee bijzondere natuurgebieden kunnen bezoeken. De entree van Arches NP ligt slechts op enkele mijlen ten noorden van Moab en ook de meest geliefde entree tot het ravijnachtige landschap van Canyonlands ligt niet ver van Moab vandaan. Hierdoor is Moab uitgegroeid tot een toeristische plaats die vooral in het zomerseizoen erg levendig is. Wie hier in juli of augustus wil overnachten die doet er dan ook goed aan om op tijd te reserveren. Anders is de kans groot dat je geen plek hebt of veel te veel betaalt voor een hotelkamer in Moab.

» meer over Moab