Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Colorado

Mooiste dorpjes van Colorado

De staat Colorado bestaat uit twee helften. Het westen is vooral bergachtig, terwijl het oostelijke deel uit hoogvlaktes bestaat die je de indruk geven dat je eigenlijk een stuk lager zit. De Rocky Mountains domineren het complete gebied dat ten westen van hoofdstad Denver ligt. Een redelijk deel behoort tot het Rocky Mountain National park. Sommige dorpen die je hier aantreft liggen op hoogtes die rond of zelfs boven de drieduizend meter boven de zeespiegel liggen. Je kunt je dan wel voorstellen dat redelijk wat van deze plaatsen uitgegroeid zijn tot skioorden, zoals het mondaine Aspen, het gunstig gelegen Veil en het geliefde Estes Park.

Op verschillende locaties binnen Colorado kun je dorpen bezoeken die een bepaalde schoonheid hebben, prachtig gelegen zijn of vanuit historisch perspectief een bijzondere plaats zijn. Waar je rekening mee moet houden als je hoger gelegen dorpen bezoekt is dat je lichaam zal moeten wennen aan de hoogte. Wie landt in Denver en direct daarna de hoogte in gaat die kan problemen met de ademhaling ervaren, zeker als de grens van drieduizend meter beslecht wordt. En dat gebeurt al snel!

Glenwood Springs

Colorado

In het bergachtige gebied van westelijk Colorado ligt het dorp Glenwood Springs, dat hier eind negentiende eeuw ontstaan is vanwege de aanwezigheid van een warmwaterbron.

Nederland

Colorado

Dat Nederland niet persé laag hoeft te liggen bewijst het dorp Nederland in de staat Colorado. Dit dorpje ligt op een hoogte van 2508 meter boven de zeespiegel.