Wyoming is een vooruitstrevende staat binnen de VS. Vrouwenrechten werden hier al in een vroeg stadium erkend en nog steeds is de gelijkheid tussen mannen en vrouwen een belangrijk element binnen de samenleving in Wyoming. Omdat een redelijk groot deel van Wyoming uit bergen en natuurgebieden bestaat, is het de op één na dunst bevolkte staat van Amerika. Alleen Alaska telt minder inwoners per vierkante kilometer. In absolute aantallen is Wyoming zelfs de staat met het minste aantal inwoners: ruim een half miljoen.

Weinig mensen betekent veel ruimte voor natuur en dieren. Je kunt in Wyoming dan ook veel verschillende diersoorten in het wild bewonderen zoals beren, wapiti’s, allerlei roofvogels en steeds meer wilde paarden. Wyoming is dan ook vooral geliefd onder natuurliefhebbers.

Veel inwoners van Wyoming wonen in kleinere plaatsen of op het platteland, dat in deze staat vaak verre van plat is. Er zijn wel wat steden, maar grote metropolen zul je hier niet aantreffen. Hoofdstad Cheyenne is met nog geen zeventigduizend inwoners de grootste stad van Wyoming. Binnen de staat zijn verschillende leuke en mooie dorpen te vinden.

Jackson

Door de ligging net ten zuiden van het Grand Teton National Park is het dorp Jackson een geliefde uitvalsbasis of tussenstop voor toeristen. In de winter is het een leuke wintersportplaats.

De economie van het in Wyoming gelegen plaatsje Jackson drijft grotendeels op het toerisme. Vooral in het zomerseizoen, als grote aantallen binnenlandse en buitenlandse toeristen afkomen op de nationale parken Yellowstone en Grand Teton, is het levendig druk in Jackson. De hotels en motels zitten vooral in de maanden juli en augustus vrij vol, waardoor de kamerprijzen ruim uitstijgen tot wat gebruikelijk is voor accommodaties elders in Amerika. Neem het de hoteliers vooral niet kwalijk, want zij moeten een redelijk groot deel van hun omzet in een vrij klein deel van het jaar maken. Jackson is de rest van het jaar geen slaperig dorpje. Het landklimaat dat hier heerst zorgt voor voldoende sneeuw op de omringende bergen om van Jackson een goede wintersportbestemming te maken.

» meer over Jackson