Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Wyoming

Mooiste dorpjes van Wyoming

Wyoming is een vooruitstrevende staat binnen de VS. Vrouwenrechten werden hier al in een vroeg stadium erkend en nog steeds is de gelijkheid tussen mannen en vrouwen een belangrijk element binnen de samenleving in Wyoming. Omdat een redelijk groot deel van Wyoming uit bergen en natuurgebieden bestaat, is het de op één na dunst bevolkte staat van Amerika. Alleen Alaska telt minder inwoners per vierkante kilometer. In absolute aantallen is Wyoming zelfs de staat met het minste aantal inwoners: ruim een half miljoen.

Weinig mensen betekent veel ruimte voor natuur en dieren. Je kunt in Wyoming dan ook veel verschillende diersoorten in het wild bewonderen zoals beren, wapiti’s, allerlei roofvogels en steeds meer wilde paarden. Wyoming is dan ook vooral geliefd onder natuurliefhebbers.

Veel inwoners van Wyoming wonen in kleinere plaatsen of op het platteland, dat in deze staat vaak verre van plat is. Er zijn wel wat steden, maar grote metropolen zul je hier niet aantreffen. Hoofdstad Cheyenne is met nog geen zeventigduizend inwoners de grootste stad van Wyoming. Binnen de staat zijn verschillende leuke en mooie dorpen te vinden.

Jackson

Wyoming

Door de ligging net ten zuiden van het Grand Teton National Park is het dorp Jackson een geliefde uitvalsbasis of tussenstop voor toeristen. In de winter is het een leuke wintersportplaats.