Weersverwachting Jackson

vandaag
22° / 5°
morgen
14° / 1°
20 sep
11° / -3°
21 sep
17° / -2°
22 sep
21° / 1°

Jackson

Waar ligt Jackson?

Externe links

Het centrum van Jackson is vrij karakteristiek qua architectuur. Het hart van het dorp wordt vooral gedomineerd door horeca en vele winkels. In die winkels kun je natuurlijk leuke souvenirs kopen, maar Jackson is ook een goede plek om handige en soms noodzakelijke spullen te kopen zoals goede wandelschoenen, beschermende kleding, sportuitrusting en berenspray. Dat is nodig om een eventuele confrontatie met wilde beren, die in de omgeving van Jackson volop rondlopen, te voorkomen.

Het hart van het ongeveer tienduizend zielen tellende Jackson is het Jackson Town Square. Dit vierkante groene plein heeft op alle vier de hoeken een boog die gemaakt is van elandgeweien. Voor toeristen vormen deze bogen geliefde objecten om mee op de foto te gaan.

Skiën kan in de directe omgeving van Jackson of bij Teton Village. Andere activiteiten die je in de directe omgeving kunt doen zijn onder andere raften en paardrijden.

Jackson wordt overigens weleens ten onrechte Jackson Hole genoemd. Dit gebeurt tegenwoordig steeds vaker. Het is de valei waar Jackson in ligt die Jackson Hole heet. De toevoeging ‘Hole’ hoort niet bij het dorp gebruikt te worden.

Foto's van Jackson