Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jackson

Door de ligging net ten zuiden van het Grand Teton National Park is het dorp Jackson een geliefde uitvalsbasis of tussenstop voor toeristen. In de winter is het een leuke wintersportplaats.

De economie van het in Wyoming gelegen plaatsje Jackson drijft grotendeels op het toerisme. Vooral in het zomerseizoen, als grote aantallen binnenlandse en buitenlandse toeristen afkomen op de nationale parken Yellowstone en Grand Teton, is het levendig druk in Jackson. De hotels en motels zitten vooral in de maanden juli en augustus vrij vol, waardoor de kamerprijzen ruim uitstijgen tot wat gebruikelijk is voor accommodaties elders in Amerika. Neem het de hoteliers vooral niet kwalijk, want zij moeten een redelijk groot deel van hun omzet in een vrij klein deel van het jaar maken. Jackson is de rest van het jaar geen slaperig dorpje. Het landklimaat dat hier heerst zorgt voor voldoende sneeuw op de omringende bergen om van Jackson een goede wintersportbestemming te maken.

Het centrum van Jackson is vrij karakteristiek qua architectuur. Het hart van het dorp wordt vooral gedomineerd door horeca en vele winkels. In die winkels kun je natuurlijk leuke souvenirs kopen, maar Jackson is ook een goede plek om handige en soms noodzakelijke spullen te kopen zoals goede wandelschoenen, beschermende kleding, sportuitrusting en berenspray. Dat is nodig om een eventuele confrontatie met wilde beren, die in de omgeving van Jackson volop rondlopen, te voorkomen.

Het hart van het ongeveer tienduizend zielen tellende Jackson is het Jackson Town Square. Dit vierkante groene plein heeft op alle vier de hoeken een boog die gemaakt is van elandgeweien. Voor toeristen vormen deze bogen geliefde objecten om mee op de foto te gaan.

Skiën kan in de directe omgeving van Jackson of bij Teton Village. Andere activiteiten die je in de directe omgeving kunt doen zijn onder andere raften en paardrijden.

Jackson wordt overigens weleens ten onrechte Jackson Hole genoemd. Dit gebeurt tegenwoordig steeds vaker. Het is de valei waar Jackson in ligt die Jackson Hole heet. De toevoeging ‘Hole’ hoort niet bij het dorp gebruikt te worden.

Hier ligt Jackson

Weersverwachting Jackson

vandaag
31° / 10°
morgen
29° / 10°
21 jul
29° / 8°
22 jul
29° / 8°
23 jul
29° / 9°
Meer weer van Jackson op klimaatinfo.nl

Meer informatie