Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

België

Mooiste dorpjes van België

Bij onze zuiderburen zijn er bijzonder veel prachtige dorpjes te vinden. Veel van deze dorpjes hebben prachtige namen die bij menigéén een glimlach op het gezicht toveren. Vooral de kleinere dorpjes in de kuststreek en in de Ardennen zijn populaire vakantie bestemmingen. Grote hotels zul hier vaak niet vinden maar wel prachtige vakantiehuizen en knusse Bed&breakfast’s. Voor wie op zoek is naar het authentieke België zijn de kleine dorpjes zeker een aanrader. Hier vindt men nog de ouderwetse sfeer en gemoedelijkheid die men van Begie mag verwachten. Wie de Belgische dorpsbewoners in zijn natuurlijke habitat wil zien moet de plaatselijke kroeg bezoeken. Na het dagelijkse kroegbezoek is daarna een bezoek aan de plaatselijke friettent een must.

Antwerpen

België

De provincie Antwerpen is één vijf provincies in het Vlaams Gewest. Het is de Vlaamse provincie met de meest inwoners. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de stad Antwerpen die in deze provincie ligt.

Ardennen

België

In de Ardennen vindt u tal van schitterende dorpjes met elk hun eigen karakter en veelal hun eigen bier en kaassoort. Hoewel er redelijk wat toeristen naar de Ardennen komen hebben de dorpen veel van hun authenticiteit behouden.

Belgische Kust

België

De Belgische Kust is een kuststrook die in het westen van België ligt. De Noordzeekust telt hier verschillende dorpen en één stad: Oostende. Ondanks de verstedelijking is er voldoende moois terug te vinden aan de kust, waaronder prachtige stranden.

Centraal België

België

Hiermee bedoelen we midden België ten Westen van de Ardennen en ten oosten van de kust. Brussel als grote stad ligt hier in het midden. Naast deze grote stad kent deze regio vele mooie Vlaamse en Waalse dorpjes.

Henegouwen

België

Henegouwen is een Belgische provincie in het centraal zuidelijke deel van het land. De provincie grenst voor een groot deel aan de Franse grens. Het is een van de weinige provincies in België die tweetalig is.

Limburg

België

In het licht glooiende landschap van de Belgische provincie Limburg liggen een aantal schattige dorpjes en mooie stadjes, die het omrijden waard zijn.

Luik

België

De provincie Luik is te vinden in het noordoostelijke deel van België. De provincie Luik grenst in het noorden aan Nederland, in het oosten aan Duitsland en in het zuiden aan Luxemburg. De stad Luik is de grootste stad en hoofdstad van deze provincie.

Luxemburg

België

De provincie Luxemburg vaak ook aangeduid als Belgisch-Luxemburg is qua oppervlakte de grootste provincie van België maar qua aantal inwoners de kleinste. De stad Aarlen of Arlon is de hoofdstad van de provincie.

Namen

België

Namen is één van de vijf provincies van het Waals gewest en één van de tien Belgische provincies. De oorsprong van deze provincie is te vinden in het Franse departement Samber en Maas, maar werd in het begin van de negentiende eeuw de provincie Namen.

Oost-Vlaanderen

België

Oost-Vlaanderen is een provincie in het noordwestelijke deel van België. In het noorden grenst het aan de Nederlandse provincie Zeeland, in het westen aan West-Vlaanderen, in het oosten aan Vlaams-Brabant en Antwerpen en in het zuiden aan Henegouwen.

Waals-Brabant

België

De provincie Waals-Brabant is de jongste en kleinste provincie van Brabant. De provincie is ontstaan door de vroegere provincie in 1995 op te splitsen in Waals-Brabant, Vlaams-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De hoofdstad van de provincie is het stadje Waver.

West-Vlaanderen

België

De provincie West Vlaanderen is één van de tien Belgische provincies. De provincie is zoals zijn naam doet vermoeden te vinden in het westelijke deel van Vlaanderen en bestrijkt de gehele Belgische kuststreek.