Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ardennen

Mooiste dorpjes van Ardennen

Groene bossen, glooiende heuvels en uitgestrekte vergezichten. Dit is het prachtige decor van de dorpjes in de Ardennen. Of ze nu verscholen liggen in het bos, of uitkijkend over het dal op de top van de heuvel, dorpjes in de Ardennen zijn vaak erg mooi. En hoewel de meeste toeristen bij een bezoek aan dit gebied zullen blijven hangen in de geijkte toeristische plaatsen zijn deze dorpjes ook zeker een aanrader. Zeker als je de grote hoeveelheid mensen wilt ontvluchten. In deze dorpjes waan je jezelf soms ver weg van de grote drukke stad. Ze ademen een zekere rust uit die je in Nederland zelden meer vindt.

Vakantiewoning in de Ardennen boeken
Als je een vakantie in de Ardennen wilt vieren, dan is het huren van een vakantiewoning een ideale manier om dat te doen. Vele vakantiehuizen in de Ardennen liggen in de natuur of in één van de vele pittoreske dorpen die deze regio telt. Via verschillende aanbieders kun je een groot aantal vakantiewoningen in de Ardennen boeken, van sfeervolle authentieke huizen tot aan luxe designwoningen. Door het huren van een woning kun je je vakantie in de Ardennen volgens ‘het nieuwe normaal’ vieren. Vrijheid, blijheid, zeg maar!

Beste reistijd voor de Ardennen
Omdat je je in de Ardennen vooral in de natuur begeeft, is deze streek het hele jaar te bezoeken. Ieder seizoen laat een mooie kant zien, zelfs de koelere en grijzere winter. De beste reistijd voor de Ardennen is van juni tot en met augustus als je lekker weer wilt hebben. Ga je voor de mooiste kleuren, dan moet je zo half oktober naar de Ardennen gaan.

Bouillon

Ardennen

Bouillon is een kleine stad en een gemeente in het zuiden van België in de provincie Luxemburg niet ver bij de Franse grens vandaan. Het stadje is vooral bekend om zijn middeleeuwse burcht die gebouwd werd door Godfried van Bouillon.

Bouvignes-sur-Meuse

Ardennen

Bouvignes-sur-Meuse is een middeleeuws plaatsje dat vlak bij de stad Dinant ligt. Opvallend feit is dat deze tegenwoordige broederplaatsen vroeger gezworen vijanden waren.

Celles

Ardennen

Celles is een oud Romaans Dorpje in de provincie Namen en behoort tot de mooiste dorpjes van Wallonië. Celles is een deelgemeente van de gemeente Houyet.

Chassepierre

Ardennen

Chassepierre is een klein maar schitterend dorpje in de Belgische Ardennen. Het dorp ligt in de deelgemeente Florenville aan de rivier de Semois. Ieder jaar wordt er in Chassepierre één van de grootste straatkunst festivals van België gehouden.

Chiny

Ardennen

Chiny is een klein stadje in het zuidelijke deel van de Belgische Ardennen in de provincie Luxemburg. Chiny is één van de oudste dorpjes in de Gaume. Het stadje werd in de tweede helft van de tiende eeuw gesticht.

Crupet

Ardennen

Crupet ligt in de deelgemeente Assense in de provincie Namen. Crupet behoort tot de mooiste dorpjes van Wallonië en is opgenomen op de lijst van Les Plus Beaux Villages de Wallonie.

Froidfontaine

Ardennen

Froidfontaine is een klein gehucht gelegen op de bedevaartsroute naar Beauraing. Het dorp ligt in de Pays des Vallées en ligt slechts enkele meter van de Franse grens vandaan.

Han-sur-Lesse

Ardennen

Het dorp Han sur Lesse dankt zijn bekendheid aan het feit dat één van de grootste toeristische attracties van de Ardennen net buiten het dorp ligt.

Houffalize

Ardennen

In het noordelijke deel van de provincie Luxemburg aan de oevers van de Ourthe ligt het dorpje Houffalize. Het dorp is vooral erg geliefd bij mountainbikers en die komen hier dan ook het gehele jaar in groten getale naar toe.

Lacuisine

Ardennen

In het zuidelijke deel van de Belgische provincie Luxemburg ligt het dorpje Lacuisine. Het dorpje ligt niet ver van de Franse grens in één van de meanders van de Semois.

Lavaux-Sainte-Anne

Ardennen

In het oostelijke deel van de provincie Namen aan het riviertje de Winche ligt het dorpje Lavaux-Sainte-Anne. Aan de rand van dit dorp ligt het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne dat tegenwoordig een aantal musea huisvest.

Limbourg

Ardennen

Verstopt in de heuvels rondom Eupen en Malmedy vlakbij het grote stuwmeer la Gillepe in de Ardennen ligt ineens dit prachtige oude dorpje.

Mirwart

Luxemburg

Het dorpje Mirwart is een klein dorpje in het centrale deel van de Belgische Ardennen. Het dorp ligt in de gemeente Saint-Hubert en is met name bekend om het prachtige kasteel dat aan de rand van het dorp te vinden is.

Nobressart

Ardennen

In het oosten van de provincie Luxemburg in de Belgische Ardennen ligt het dorpje Nobressart. Dit dorp behoort tot de mooiste dorpjes van Wallonië en is daarom opgenomen op de Les Plus Beaux Villages de Wallonie.

Ny

Ardennen

In het noordwestelijke deel van de provincie Luxemburg enkele kilometer buiten de plaats Hotton ligt het dorpje Ny. In 1994 is Ny uitgeroepen tot één van de Les Plus Beaux Villages de Wallonie.

Redu

Ardennen

Redu het boekendorp van België is waarschijnlijk één van de bekendste dorpjes in het zuidelijke deel van de Belgische Ardennen. Redu ligt in de gemeente Libin plaatsen Dinant en Bouillon in de provincie Belgisch Luxemburg

Rochehaut

Ardennen

Het dorpje Rochaut ligt in het westelijke deel van de provincie Luxemburg. Het dorp ligt niet ver van de grens met Frankrijk en de grens met de provincie Namen. Rochehaut is een deelgemeente van Bouillon.

Sohier

Ardennen

Sohier is een klein dorp in België in de provincie Luxemburg in de deelgemeente Wellis. Het dorp staat op de lijst van de Les Plus Beaux Villages de Wallonië waarop de mooiste dorpjes in Wallonië zijn verenigd.

Soiron

Ardennen

Sorin is een klein dorp in de provincie luik in de Belgische Ardennen. Soiron is onderdeel van de Les Plus Beaux Villages de Wallonie en behoord tot de mooiste dorpjes van Wallonië.

Spontin

Ardennen

Spontin ligt in de provincie Namen in de gemeente Yvoir aan de rivier de Bocq. Spontin was tot aan de fusie der gemeente van België een zelfstandige gemeente.

Theux

Ardennen

Theux is een ruim tienduizend inwoners tellende gemeente in de Belgische provincie Luik. Het grootste dorp is Theux zelf, dat een prachtige historische kern heeft.

Torgny

Ardennen

Torgny is een klein dorpje in het zuidoostelijke deel van de Ardennen in de provincie Luxemburg. Torgny is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Wallonië en behoort tot de Les Plus Beaux Village de Wallonië.

Villers-devant-Orval

Ardennen

In het zuidelijkste deel van de Belgische Ardennen in de provincie Luxemburg ligt het dorpje Villers-devant-Orval. Dit deel van België staat ook wel bekend als de Gaumestreek de rivier de Marche stroomt hier doorheen.

Wanne

Ardennen

Het dorp van de hijgende fietser. Wanne ligt in de provincie Luik en is een deelgemeente van Trois-Ponts. Zo gauw het weer wat beter wordt kom je ze op ieder moment van de dag tegen in Wanne.

Wéris

Ardennen

Wéris is een mooi klein dorp in de gemeente Durbuy in de Belgische Ardennen. Wéris is één van de dorpen in Wallonié die tot de Les Plus Beaux Villages de Wallonie behoord.