Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rochehaut

Het dorpje Rochaut ligt in het westelijke deel van de provincie Luxemburg. Het dorp ligt niet ver van de grens met Frankrijk en de grens met de provincie Namen. Rochehaut is een deelgemeente van Bouillon.

Bijzonder aan het dorp is dat er ongeveer tien hotels en herbergen te vinden zijn. Daarnaast zijn er ongeveer zeven restaurants en zes campings te vinden. Dit is toch bijzonder voor een dorpje waar maar net iets meer dan tweehonderd mensen wonen. Dit komt hoofdzakelijk door de prachtige ligging van het dorp. Vanuit het dorp heb je namelijk een prachtig zicht op een meander van de Semois. Op het uitzichtpunt zijn enkele bankjes en verrekijkers te vinden om goed van het uitzicht te kunnen genieten.

 

Vanaf het uitzichtpunt kijk je op de heerlijkheid van Laviot en het dorpje Frahan. In dit kleine dorp zijn vier grote campings te vinden en nog een artisanale tabaksdrogerij. Deze tabak groeit op meerdere plaatsen aan de oevers van de Semois. In het nabij gelegen plaatsje Corbion-sur-Semois is nog een ouderwetse tabaksfabriek te vinden.

Mede doordat het dorp de laatste jaren is uitgegroeid tot een populaire toeristische trekpleister zijn er in de regio enkele toeristische attracties ontstaan. Zo vind je er tegenwoordig een wildpark, een kinderboerderij en een plattelandsmuseum. Er rijdt zelfs een toeristisch treintje door het dorp heen. In het dorpje is tevens een winkel te vinden waar verschillende Ardense specialiteiten te vinden zijn. In deze winkel worden voornamelijk producten verkocht die in of rond het dorp geproduceerd zijn.

Hier ligt Rochehaut

Weersverwachting Rochehaut

vandaag
22° / 14°
morgen
18° / 13°
13 jul
16° / 11°
14 jul
19° / 8°
15 jul
25° / 11°
Meer weer van Rochehaut op klimaatinfo.nl

Meer informatie