Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bouillon

Bouillon is een kleine stad en een gemeente in het zuiden van België in de provincie Luxemburg niet ver bij de Franse grens vandaan. Het stadje is vooral bekend om zijn middeleeuwse burcht die gebouwd werd door Godfried van Bouillon.

Bouillon ligt op de beide oevers van de rivier de Semois met hoog daarboven de burcht van Godfried van Bouillon. Het dorp is gebouwd op de flanken van Côte d’Auclin en ligt op iets meer dan 300 meter hoogte. Het kasteel van Bouillon is het hoogtepunt van een bezoek aan het stadje. Tijdens een bezoek aan het kasteel wordt je door middel van genummerde borden door de verschillende gangen, kamers en wachttorens van het kasteel geleid. In de zomermaanden en schoolvakanties wordt er een roofvogelshow gehouden op de binnenplaats van het kasteel. Net buiten het stadje ligt het Parc animalier de Bouillon met ongeveer negentig verschillende diersoorten waaronder apen, tijgers en witte leeuwen.

Bouillon lag vroeger in het hertogdom Bouillon. Één van de machtigste gebieden van Europa in de middeleeuwen. Godfried van Bouillon was één van de leiders tijdens de eerste kruistocht aan het einde van de elfde eeuw. Om deze kruistocht te kunnen financieren verpande hij het hertogdom aan het prinsbisdom Luik. In de eeuwen hierna behoorde het hertogdom bij verscheidene bisdommen totdat in 1794 de Republiek Bouillon werd uitgeroepen. Dit duurde maar iets meer dan een jaar en hierna werd de streek toegevoegd aan Frankrijk. Na de nederlaag van Napoleon werd in het Congres van Wenen besloten om de streek toe te voegen aan het Groothertogdom Luxemburg. Sinds de Belgische onafhankelijkheid behoort de streek Bouillon tot de Belgische provincie Luxemburg.

Hier ligt Bouillon

Weersverwachting Bouillon

vandaag
9° / 7°
morgen
7° / 3°
3 apr
8° / 0°
4 apr
10° / -3°
5 apr
10° / -2°
Meer weer van Bouillon op klimaatinfo.nl

Meer informatie