Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sohier

Sohier is een klein dorp in België in de provincie Luxemburg in de deelgemeente Wellis. Het dorp staat op de lijst van de Les Plus Beaux Villages de Wallonië waarop de mooiste dorpjes in Wallonië zijn verenigd.

Het dorp bestaat hoofdzakelijk uit prachtig gerestaureerde hoeves die allemaal rijkelijk gedecoreerd zijn met wilde bloemen. Het dorp was niet voor niets in 2005 de winnaar van de wedstrijd voor meest nette en bebloemde dorp van België. Naast de prachtige hoeves staat er in het dorp de uit 1870 stammende parochiekerk van Sint-Lambertus. In de kerk kerk staat en houten veelluik uit de vijftiende eeuw. In het dorp kun je een kasteel uit de zeventiende eeuw vinden dat in de negentiende eeuw geheel is gerestaureerd. Het kasteel is privé bezit en niet te bezoeken.

Vanuit het dorp vertrekt er een kleine wandeling die je langs de prachtig met bloemen versierde straten van het dorp loodst. Tussen de vakwerkhuisjes door wordt je getrakteerd op mooie vergezichten. De route stuur je vervolgens om het kasteel heen om uiteindelijk bij de kapel van de zeven smarten uit te komen. Hierna stuurt de route je teug naar het beginpunt bij de kerk. Net iets ten zuidwesten van het dorp ligt de point de vue de la croix victoire. Een wat langere wandeling die langs Sohier en het dorp Barzin loopt doet dit punt aan.

Hier ligt Sohier

Weersverwachting Sohier

vandaag
5° / 0°
morgen
7° / -2°
29 mrt
12° / 5°
30 mrt
13° / 9°
31 mrt
10° / 7°
Meer weer van Sohier op klimaatinfo.nl

Meer informatie