Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nobressart

In het oosten van de provincie Luxemburg in de Belgische Ardennen ligt het dorpje Nobressart. Dit dorp behoort tot de mooiste dorpjes van Wallonië en is daarom opgenomen op de Les Plus Beaux Villages de Wallonie.

Nobressart ligt dicht bij de grens met Luxemburg niet ver van de plaats waar de rivier de Attert ontspringt. Het is een klein dorp in de Vallei van Attert met minder dan 150 huizen en met ongeveer 400 inwoners. Het dorp staat vol met prachtige gekleurde huizen die een mooi contrast vormen met de groene omgeving van het dorp. Het zijn voornamelijk grote oude boerderijen die de welvaart van weleer goed weergeven. In het laagste gedeelte van de vallei staat de vroegere wasserij La Fontaine die tegenwoordig weer bijna geheel in originele staat is gerestaureerd. Er bevindt zich in het dorp tevens een molenmuseum.

Het dorp is ook erg populair bij wandelaars. Er vertrekken van hieruit dan ook meerdere wandelingen. Schuin tegen over de kerk van Nobressart bevindt zich een landkaart waarop meerdere wandelingen in de buurt staan beschreven. Een wandeling is hier absoluut de moeite waard. Ronddwalend op de groene heuvels kom je prachtige gerestaureerde heren boerderijen tegen en wandel je door mooie loofbossen. Vanuit de hoger gelegen plaatsen heb je bijna overal in de vallei een mooi uitzicht op de verschillende dorpjes, en Nobressart in het bijzonder, in de buurt.

Hier ligt Nobressart

Weersverwachting Nobressart

vandaag
13° / 5°
morgen
17° / 6°
14 jun
17° / 11°
15 jun
16° / 11°
16 jun
16° / 11°
Meer weer van Nobressart op klimaatinfo.nl

Meer informatie