Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Chassepierre

Chassepierre is een klein maar schitterend dorpje in de Belgische Ardennen. Het dorp ligt in de deelgemeente Florenville aan de rivier de Semois. Ieder jaar wordt er in Chassepierre één van de grootste straatkunst festivals van België gehouden.

Ieder jaar wordt in Chassepierre in het derde weekend van augustus het festival “international des arts de la reu” gehouden. Ieder jaar komen er zo’n vijftig straatartiesten en groepen naar het dorpje toe om hier hun kunsten aan de menigte te tonen. Het festival werd voor het eerst georganiseerd in 1974 en heeft sindsdien geen jaar overgeslagen. Ieder jaar heeft het festival een ander thema. Het feest is door de jaren heen uitgegroeid tot het een na grootste festival in de Belgische Ardennen. Het grootste festival is Francofollies in Spa.

Chassepierre heeft gelukkig meer te bieden dan alleen het festival. Zo staat er in het dorp een prachtige kerk uit de achttiende eeuw.  De kerk is gebouwd met de locale Gaume steen. De Semois speelt een belangrijke rol in de economie van Chassepierre. Zo stond er vroeger een watermolen. Hiervan zijn de overblijfselen nog steeds te bewonderen in het dorp. Tegenwoordig zorgt de Semois voor een constante toestroom van toeristen. Deze zoeken in de zomermaanden hun verkoeling in deze rivier en in het voorjaar is de Semois een populaire rivier om op te kanoën en te kajakken. Langs het dorp liggen meerdere wandel en fietspaden die je meenemen langs de Frans-Belgische grens.

Hier ligt Chassepierre

Weersverwachting Chassepierre

vandaag
9° / 0°
morgen
8° / 3°
25 apr
8° / 1°
26 apr
11° / 3°
27 apr
17° / 7°
Meer weer van Chassepierre op klimaatinfo.nl

Meer informatie

alles over de Ardennen
Ardennen informatie
Ardennen startpagina
Ardennen bezienswaardigheden
Ardennen bezienswaardigheden startpagina