Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Froidfontaine

Froidfontaine is een klein gehucht gelegen op de bedevaartsroute naar Beauraing. Het dorp ligt in de Pays des Vallées en ligt slechts enkele meter van de Franse grens vandaan.

Dit kleine gehucht is onderdeel van de bedevaartsroute naar Beauraing en dat is in het dorp goed te zien. Hoewel het maar een klein gehucht is kent het toch een redelijk grote kerk en meerdere heilige beelden die verspreid staan in en rond het dorp. De grootste hiervan is de Maria grot, nagebouwd van de grot in Lourdes, aan de rechterkant van de kerk. Het dorp is genoemd naar de fontein die op het dorpsplein staat. Froidfontaine is ongeveer zo’n twee eeuwen oud. Het dorpje bestaat voornamelijk uit enkele mooie boerderijen, een kerk en de lokale begraafplaats.

Vanaf Froidfontaine starten 2 mooie wandelingen en er komen enkele wandelingen die elders starten voorbij. Route 1 en 2 zijn beiden aangegeven met groene vierkantjes en voeren je door de landelijke omgeving van Froidfontaine. Wandeling 1 is 11,5 km en wandeling 2 is 6 km. Rondom Froidfontaine vindt je een prachtig bos en vooral veel weiland met veel verschillende soorten dieren. De veeteelt speelt een belangrijke rol in het dorp en in de omgeving is dit dan ook goed te zien aan de vele dieren in de wei. De bossen rondom het dorp zijn hoofdzakelijk loofbossen die in de zomer en herfstmaanden prachtig kleuren.

Hier ligt Froidfontaine

Weersverwachting Froidfontaine

vandaag
7° / 3°
morgen
5° / 0°
7 dec
3° / -1°
8 dec
6° / 2°
9 dec
7° / 5°
Meer weer van Froidfontaine op klimaatinfo.nl

Meer informatie