Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mirwart

Het dorpje Mirwart is een klein dorpje in het centrale deel van de Belgische Ardennen. Het dorp ligt in de gemeente Saint-Hubert en is met name bekend om het prachtige kasteel dat aan de rand van het dorp te vinden is.

Mirwart is een dorp zoals je er in de Ardennen behoorlijk wat tegenkomt. De kern van het dorp wordt gevormd door een prachtige oude kerk. In de ruime straten rondom de kerk zijn er verschillende huizen en enkele cafés en restaurants te vinden. Opvallend is dat er in het historische centrum van Mirwart opvallend veel vakantiehuizen staan. Kleine arbeiderswoningen die de laatste jaren zijn omgebouwd tot vakantiewoning. De kerk van Mirwart kan niet bezocht werden. Wel kun je in het portaal voor de kerk een kijkje nemen in de kerk.

Het kasteel van Mirwart is een prachtig historisch kasteel dat bovenop een heuvel is gebouwd en uitkijkt over de Lomme. De oudste delen van het kasteel stammen uit de elfde eeuw na Christus. In de loop der eeuwen is het kasteel meerdere malen verwoest, heropgebouwd en gerenoveerd. Na de Tweede Wereldoorlog kwam het kasteel in handen van de provincie Luxemburg. Deze lieten het vervallen kasteel in zijn geheel opknappen. Jammer genoeg werd er voor het kasteel geen nieuwe functie gevonden en raakte het weer in verval. Vandaag de dag is het kasteel weer in privaat eigendom. De huidige eigenaren gaan het kasteel weer in oude glorie doen herleven en het dan een publieke functie geven.

Rondom het kasteel van Mirwart kun je enkele prachtige wandelingen maken. Een van deze wandelingen neemt je mee naar de watermolen van Mirwart en loodst je via smalle bospaden, prachtige brede lanen en bruggen langs de mooiste plekjes in de omgeving van dit kleine maar bijzondere dorp in de Ardennen.

Hier ligt Mirwart

Weersverwachting Mirwart

vandaag
13° / 9°
morgen
15° / 9°
20 mei
17° / 10°
21 mei
17° / 11°
22 mei
14° / 11°
Meer weer van Mirwart op klimaatinfo.nl

Meer informatie