Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Luxemburg

Mooiste dorpjes van Luxemburg

De provincie Luxemburg vaak ook aangeduid als Belgisch-Luxemburg is qua oppervlakte de grootste provincie van België maar qua aantal inwoners de kleinste. De stad Aarlen of Arlon is de hoofdstad van de provincie. Andere grotere plaatsen in Belgisch-Luxemburg zijn Marche-en-Famenne-Aubange, Bastenaken, Durbuy en Virton. Er zijn in de provincie Luxemburg echter wel behoorlijk wat prachtige dorpjes en plaatsen te vinden. Mede door het grillige landschap liggen er overal prachtige dorpen verscholen op heuvelkammen of in verborgen dalen.

Luxemburg vormt het hart van de Belgische Ardennen. Met rivieren zoals de Semois, de Ourthe en de Lesse behoort dit deel van België tot een geliefde plaats voor actieve vakantievierder. Deze rivieren lenen zich perfect voor raften, kanoën en kajakken, mits er genoeg water staat natuurlijk. Verder wordt er in de omgeving veel gemoutainbiket en gewandeld. Met name de fiets en wandelpaden in de Ardense bossen zijn erg populair. Het hele jaar door zijn er in dit deel van België veel toeristen te vinden die komen genieten van al het mooie wat deze regio te bieden heeft.

Bouillon

Ardennen

Bouillon is een kleine stad en een gemeente in het zuiden van België in de provincie Luxemburg niet ver bij de Franse grens vandaan. Het stadje is vooral bekend om zijn middeleeuwse burcht die gebouwd werd door Godfried van Bouillon.

Chassepierre

Ardennen

Chassepierre is een klein maar schitterend dorpje in de Belgische Ardennen. Het dorp ligt in de deelgemeente Florenville aan de rivier de Semois. Ieder jaar wordt er in Chassepierre één van de grootste straatkunst festivals van België gehouden.

Chiny

Ardennen

Chiny is een klein stadje in het zuidelijke deel van de Belgische Ardennen in de provincie Luxemburg. Chiny is één van de oudste dorpjes in de Gaume. Het stadje werd in de tweede helft van de tiende eeuw gesticht.

Han-sur-Lesse

Ardennen

Het dorp Han sur Lesse dankt zijn bekendheid aan het feit dat één van de grootste toeristische attracties van de Ardennen net buiten het dorp ligt.

Houffalize

Ardennen

In het noordelijke deel van de provincie Luxemburg aan de oevers van de Ourthe ligt het dorpje Houffalize. Het dorp is vooral erg geliefd bij mountainbikers en die komen hier dan ook het gehele jaar in groten getale naar toe.

Lacuisine

Ardennen

In het zuidelijke deel van de Belgische provincie Luxemburg ligt het dorpje Lacuisine. Het dorpje ligt niet ver van de Franse grens in één van de meanders van de Semois.

Mirwart

Luxemburg

Het dorpje Mirwart is een klein dorpje in het centrale deel van de Belgische Ardennen. Het dorp ligt in de gemeente Saint-Hubert en is met name bekend om het prachtige kasteel dat aan de rand van het dorp te vinden is.

Nobressart

Ardennen

In het oosten van de provincie Luxemburg in de Belgische Ardennen ligt het dorpje Nobressart. Dit dorp behoort tot de mooiste dorpjes van Wallonië en is daarom opgenomen op de Les Plus Beaux Villages de Wallonie.

Ny

Ardennen

In het noordwestelijke deel van de provincie Luxemburg enkele kilometer buiten de plaats Hotton ligt het dorpje Ny. In 1994 is Ny uitgeroepen tot één van de Les Plus Beaux Villages de Wallonie.

Redu

Ardennen

Redu het boekendorp van België is waarschijnlijk één van de bekendste dorpjes in het zuidelijke deel van de Belgische Ardennen. Redu ligt in de gemeente Libin plaatsen Dinant en Bouillon in de provincie Belgisch Luxemburg

Rochehaut

Ardennen

Het dorpje Rochaut ligt in het westelijke deel van de provincie Luxemburg. Het dorp ligt niet ver van de grens met Frankrijk en de grens met de provincie Namen. Rochehaut is een deelgemeente van Bouillon.

Sohier

Ardennen

Sohier is een klein dorp in België in de provincie Luxemburg in de deelgemeente Wellis. Het dorp staat op de lijst van de Les Plus Beaux Villages de Wallonië waarop de mooiste dorpjes in Wallonië zijn verenigd.

Torgny

Ardennen

Torgny is een klein dorpje in het zuidoostelijke deel van de Ardennen in de provincie Luxemburg. Torgny is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Wallonië en behoort tot de Les Plus Beaux Village de Wallonië.

Villers-devant-Orval

Ardennen

In het zuidelijkste deel van de Belgische Ardennen in de provincie Luxemburg ligt het dorpje Villers-devant-Orval. Dit deel van België staat ook wel bekend als de Gaumestreek de rivier de Marche stroomt hier doorheen.

Wéris

Ardennen

Wéris is een mooi klein dorp in de gemeente Durbuy in de Belgische Ardennen. Wéris is één van de dorpen in Wallonié die tot de Les Plus Beaux Villages de Wallonie behoord.