Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Houffalize

In het noordelijke deel van de provincie Luxemburg aan de oevers van de Ourthe ligt het dorpje Houffalize. Het dorp is vooral erg geliefd bij mountainbikers en die komen hier dan ook het gehele jaar in groten getale naar toe.

Houffalize is een oud dorp maar veel van de oude huizen en de kastelen van het dorp zijn door de eeuwen heen verloren gegaan. De oude Sint-Catharinakerk met daarin de gisant van Diederik II van Houffalize is één van de oudste gebouwen uit de stad. Dit grafmonument stamt uit de 12de eeuw na Christus en is nog steeds in een perfecte staat. Tijdens de slag om de Ardennen is Houffalize zwaar getroffen, ter herinnering hieraan staat op Place Roi Albert nog steeds een Duitse tank.

Tot en met 2011 werd er in Houffalize ieder jaar een wereldbeker wedstrijd mountainbiken gehouden. Dit zorgde ervoor dat de bossen om het dorp erg geliefd werden bij de amateur mountainbikers. Er vertrekken nu vanuit het dorp meerdere tochten in verschillende lengtes en in zwaarte. Sinds 2011 wordt er hier de Houffalize Open Tour meestal afgekort als HOT verreden. Tijdens dit wielerevenement worden er wedstrijden in verschillende disciplines verreden. Sinds enkele jaren is er tevens een downhill parcours te vinden net buiten het dorp. Na het mtben kun je hier in één van de gezellige kroegen bijkomen met een lekker Ardens biertje.

Hier ligt Houffalize

Weersverwachting Houffalize

vandaag
21° / 14°
morgen
19° / 12°
13 jul
17° / 11°
14 jul
19° / 8°
15 jul
25° / 11°
Meer weer van Houffalize op klimaatinfo.nl

Meer informatie