Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ny

In het noordwestelijke deel van de provincie Luxemburg enkele kilometer buiten de plaats Hotton ligt het dorpje Ny. In 1994 is Ny uitgeroepen tot één van de Les Plus Beaux Villages de Wallonie.

Dat Ny is verkozen op de lijst van de mooiste dorpjes van Wallonië wordt duidelijk als je een klein wandelingetje maakt door het dorp. Bijna alle huizen zijn er prachtig gerestaureerd en verkeren in prachtige staat. Het mooiste gebouw van het dorp is de Kasteelhoeve van Ny. In deze hoeve worden in de zomermaanden middeleeuwse spelen en kinderkampen georganiseerd. Wat opvalt als je door het dorp heenloopt is de fontein voor de kerk. De kerk zelf kan jammer genoeg niet bezocht worden.

 

Het dorp staat echter bekend om de verschillende kinderkampen en grote middeleeuwse en sprookjesachtige evenementen die er georganiseerd worden. Jaarlijks trekken voornamelijk Nederlandse en Vlaamse kinderen naar het Land van Ny toe om hier een week of langer op het landgoed te verblijven. Er worden verschillende kampen met diverse thema’s georganiseerd.

De meeste van de huizen en gebouwen die er in Ny te vinden zijn staan onder bescherming van de monumentenzorg. Mede hierdoor heeft het dorp een uniforme aanblik. Ny is geen groot dorp en winkels of restaurants zijn er in de directe omgeving niet te vinden. Ben je echter in de buurt van het dorp maak dan zeker een tussen stop en loop enkele minuten door het dorp. De prachtige ongerepte natuur in de directe omgeving van Ny leent zich perfect voor lange fiets- en wandeltochten.

Hier ligt Ny

Weersverwachting Ny

vandaag
25° / 11°
morgen
27° / 11°
26 jun
28° / 13°
27 jun
27° / 15°
28 jun
20° / 14°
Meer weer van Ny op klimaatinfo.nl

Meer informatie