Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Wanne

Het dorp van de hijgende fietser. Wanne ligt in de provincie Luik en is een deelgemeente van Trois-Ponts. Zo gauw het weer wat beter wordt kom je ze op ieder moment van de dag tegen in Wanne.

Zittend op het terras van de plaatselijk auberge, leunend tegen muur van het kerkhof of neergeploft op één van de bankjes. Dit is ook niet verwonderlijk aangezien het een hele toer is om het dorp per fiets te bereiken. Vooral de beklimming vanuit Grand Halleux die ieder jaar in de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik  zit is een ware kuitenbijter. Wanne ligt tenslotte op bijna 500 meter hoogte. Wanne is ook te bereiken via de klim vanuit Trois-Ponts en vanuit Stavelot. Vanuit Trois-Pont  beklimt men de Côte d’Aisomont. In Stavelot kan men kiezen welke klim men neemt om hier terecht te komen. De zware klim via de Côte de Stockeu langs het Eddy Merkcs monument of de vriendelijkere route de Wanne en vervolgens de pittige Wanneranval. Eenmaal boven en bijgekomen kan men hier genieten van het prachtige uitzicht wat het dorp te bieden heeft.

Maar Wanne heeft meer te bieden dan alleen prachtige mythische beklimmingen.  Zo is er het Museum van Wanne dat je een inkijk geeft in het leven in dit gebied van de laatste honderd jaar. In dit museum is een kleine ruimte gereserveerd om met elkaar over vervlogen tijden te praten. Net buiten Wanne in Aisomont vind men puzzle planet. Naast talloze puzzels en ander breinbrekers staat hier het grootste houten doolhof ter wereld. Voor een paar euro kun je hier uren verdwalen. Voor degene die de berg liever afdalen dan beklimmen is er in de wintermaanden Val de Wanne. Dit skigebied heeft ongeveer 1000 meter aan skipiste en is in voorzien van verlichting en heeft twee sleepliften. Tijdens de wintermaanden staan hier de sneeuwkanonnen aan. De sneeuw blijft goed liggen doordat de baan gekoeld wordt.

Hier ligt Wanne

Weersverwachting Wanne

vandaag
21° / 14°
morgen
15° / 11°
13 jul
15° / 10°
14 jul
19° / 11°
15 jul
22° / 14°
Meer weer van Wanne op klimaatinfo.nl

Meer informatie