Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Limbourg

Verstopt in de heuvels rondom Eupen en Malmedy vlakbij het grote stuwmeer la Gillepe in de Ardennen ligt ineens dit prachtige oude dorpje.

Onderweg van Jalhay naar Eupen kwamen we eigenlijk onbedoeld ineens dit prachtige dorpje tegen. Limbourg , of te wel Limburg in het Vlaams, is een werkelijk prachtig oud plaatsje gebouwd bovenop de heuvels rondom Eupen. De huizen van het dorpje stammen uit de 17e en 18e eeuw en zien er uit alsof de tijd er stil is blijven staan. Limbourg is gebouwd rondom een centraal marktpleintje met daaromheen enkele kleine straatjes. Op het plein staat het stadhuis de waterpomp en het belangrijkste en enige café, restaurant van het dorp. Veel toeristen zul je hier nog niet treffen, veel bekendheid kent het dorpje nog niet. Het is een erg leuk dorp om even door te wandelen en eventueel ook een korte wandeling door de omgeving te doen. De vergezichten die je vanuit het dorp hebt zijn werkelijk prachtig.

Limbourg kent een roerige geschiedenis. Het stadje ontstond rondom de vesting die daar in de vroege middeleeuwen werd gebouwd en uitgroeide tot de hoofdstad van het hertogdom Limbourg. Het stadje werd door zijn strategische ligging verschillende malen belegerd en veroverd en uiteindelijk ontmanteld door de Franse Zonnekoning. Het levert het stadje uit aan de Spanjaarden. Limbourg wordt in de tijd ook vaak bezocht door vele beroemdheden. De Graaf de Medici en Koning Jozef II van Oostenrijk sliepen ooit hier in de herberg. Tijdens een grote brand in 1834 gaan veel oude huizen verloren. Deze worden later echter mooi opgebouwd. In het stadhuis aan het marktplein kun je oude foto’s en een maquette zien van het stadje Limbourg. Loop ook even naar de kerk toe. Hoewel niet altijd toegankelijk is het ook aan de buitenkant een aardig object om te bekijken.

Hier ligt Limbourg

Weersverwachting Limbourg

vandaag
13° / 7°
morgen
18° / 10°
13 apr
22° / 12°
14 apr
16° / 9°
15 apr
11° / 6°
Meer weer van Limbourg op klimaatinfo.nl

Meer informatie