Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

West-Vlaanderen

Mooiste dorpjes van West-Vlaanderen

De provincie West Vlaanderen is één van de tien Belgische provincies. De provincie is zoals zijn naam doet vermoeden te vinden in het westelijke deel van Vlaanderen en bestrijkt de gehele Belgische kuststreek. Het is hierdoor de enige Belgische provincie die grenst aan de Noordzee. De hoofdstad van de provincie is Brugge, andere grote plaatsen in de provincie zijn Kortrijk, Oostende, Roeselare, Ieper en Waregem.
Met name langs de Belgische kust zijn er bijzonder wat mooie Belgische dorpen te vinden maar ook in de “binnenlanden” van de provincie West-Vlaanderen zijn er behoorlijk wat unieke Belgische dorpen te vinden. Veel van de dorpen die in Nederlnd bekend staan als typisch Belgisch zijn in West-Vlaanderen te vinden.
Het hoogste punt van de provincie is de 156 hoge Kemmelberg bekend uit de wielerklassieker Gent-Wevelgem.

Blankenberge

Belgische Kust

Blankenberge behoort tot de belangrijkste en meest populaire badplaatsen aan de Belgische Kust. Het uiterlijk zal je niet direct betoveren. Dat is een erfenis van de snelle opkomst van het toerisme in de vorige eeuw.

Damme

West-Vlaanderen

Damme is ligt vlakbij het mooie oude middeleeuwse Brugge, maar doet wat betreft schoonheid en historie zeker niet onder voor deze oude Vlaamse stad. Dit boekendorp heeft een ongekende schoonheid.

Knokke

Belgische Kust

Knokke is een dorp binnen de gemeente Knokke-Heist. Het dorp wordt over het algemeen gezien als de chique badplaats van de Vlaamse kust. Dit is de plek waar het toerisme langs de kuststrook als één van de eerste plekken tot ontwikkeling is gekomen.

Lissewege

Belgische Kust

Lissewege is een prachtig klein dorpje in Vlaanderen niet ver van de Vlaamse kust. Het dorp ligt in de deelgemeente Lissewege waar ook de Zeebrugge en Zwankendamme onder vallen.

Oostkerke

West-Vlaanderen

Oostkerke ligt in West-Vlaanderen en is een deelgemeente van Damme, het dorp telt 600 inwoners. In 1974 is Oostkerke benoemd tot het mooiste dorp van West-Vlaanderen.