Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Henegouwen

Mooiste dorpjes van Henegouwen

Henegouwen is een Belgische provincie in het centraal zuidelijke deel van het land. De provincie grenst voor een groot deel aan de Franse grens. Het is een van de weinige provincies in België die tweetalig is. De provincie Henegouwen ligt voor het overgrote deel in het Franstalige grensgebied maar de gemeenten Moeskroen, Vloesberg, Edingen en Komen-Kwasten liggen in het Nederlandstalige deel van Henegouwen. Het overgrote deel van de huidige provincie Henegouwen houdt de contouren aan van het vroegere graafschap Henegouwen. De stad Bergen is de hoofdstad van de provincie Henegouwen. Andere grote steden en plaatsen in Henegouwen zijn Charleroi, Doornik, Moeskroen, La Louvière, Châtelet en Binche. Deze laatste plaats staat bekend om zijn carnaval.

Natuurlijk zijn er in de provincie Henegouwen behoorlijk wat prachtige dorpen en mooie kleinere plaatsen te vinden. Omdat dit deel van België meerdere malen in Franse handen is geweest doen sommige dorpen in de provincie Henegouwen eerder Frans aan de Belgisch.

Spiennes

Centraal België

Spiennes is een klein dorpje in het centraal zuidelijke deel van België in de provincie Henegouwen. Het dorp ligt op ongeveer zes kilometer van de stad Bergen. Het dorp staat bekend om zijn neolithische vuursteenmijnen.

Thuin

Centraal België

Thuin is een prachtig stadje in de provincie Henegouwen niet ver bij de stad Charleroi vandaan. Thuin staat bekend om zijn hangende tuinen en het Belfort dat op de Unesco werelderfgoedlijst te vinden is.