Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Centraal België

Mooiste dorpjes van Centraal België

Centraal België kent grote steden zoals Antwerpen, de hoofdstad Brussel en Charleroi, maar vooral ook heel veel leuke Belgische dorpjes. Kleine nederzettingen met een kerk, café en frietkot. Verscholen in het groen van de soms prachtige bossen of juist op de steile heuvels van de Waalse Ardennen. Dorpjes met klinkende namen die we vaak alleen kennen van grote wielerkoersen zoals de Waalse pijl of de ronde van Vlaanderen. In de ene helft zo tot aan Brussel wordt nog voornamelijk Vlaamse gesproken en in de andere helft voert het Frans de boeventoon. En hoewel de taalstrijd in België natuurlijk toch nog altijd gaande is zit er in alle dorpjes in zowel Vlaanderen als Wallonië een grote overeenkomst. Men krijgt er het gevoel alsof de tijd is stilgestaan. Hier en daar wat verslonsde huizen, veel landbouw, maar allemaal even charmant en echt België.

Doel

Centraal België

Lelijkheid en schoonheid liggen soms erg dicht bij elkaar. Dat geldt zeker in het geval van Doel. Dit dorp is getransformeerd tot een spookdorp waar nog slechts enkele mensen wonen en waar een bijna surrealistische leefomgeving ontstaan is.

Sint-Amands

Centraal België

Sint-Amands is een dorp en een gemeente in het zuidwestelijke deel van de provincie Antwerpen. Het dorp ligt op de rechteroever van de Schelde en behoort tot de mooiste dorpen van België.

Spiennes

Centraal België

Spiennes is een klein dorpje in het centraal zuidelijke deel van België in de provincie Henegouwen. Het dorp ligt op ongeveer zes kilometer van de stad Bergen. Het dorp staat bekend om zijn neolithische vuursteenmijnen.

Thuin

Centraal België

Thuin is een prachtig stadje in de provincie Henegouwen niet ver bij de stad Charleroi vandaan. Thuin staat bekend om zijn hangende tuinen en het Belfort dat op de Unesco werelderfgoedlijst te vinden is.

Waterloo

Centraal België

Dit dorp onder de rook van Brussel is natuurlijk voornamelijk bekend vanwege de Slag bij Waterloo die daar in 1815 op 18 juni plaatsvond. En laten we eerlijk wezen, na dat we ook een bezoek hadden gebracht aan het dorpje is dat ook duidelijk de enige attractie van Waterloo.