Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Luik

Mooiste dorpjes van Luik

De provincie Luik is te vinden in het noordoostelijke deel van België. De provincie Luik grenst in het noorden aan Nederland, in het oosten aan Duitsland en in het zuiden aan Luxemburg. De stad Luik is de grootste stad en hoofdstad van deze provincie. De stad Luik behoort samen met de plaatsen Seraing en Verviers tot de enige echt grote plaatsen in deze provincie.
Wel zijn er in de provincie Luik behoorlijk wat mooie dorpen en bijzondere plaatsen te vinden. Het oostelijke deel van de provincie Luik is tevens het enige deel van België waar Duits de officiële voertaal is. Deze Duitstalige gemeenschap bestaat uit een kleine minderheid van ongeveer 75.000 mensen. Dit deel van België staat tegenwoordig bekend als Ost-België en heeft als hoofdstad het plaatsje Eupen. Dit deel van België werd na de Eerste Wereldoorlog in 1919 aan België geschonken door Duitsland als herstelbetaling. Dit werd overeengekomen tijdens de Vrede van Versailles.

Luik behoort samen met de provincies Namen en Belgisch-Luxemburg tot de populairste vakantiebestemmingen in België. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de aanwezigheid van de Ardennen die al jarenlang één van de belangrijkste toeristische trekpleisters in België is.
In de Hoge Venen is met 694 meter het hoogste punt van België te vinden: het signaal van Botrange.

Limbourg

Ardennen

Verstopt in de heuvels rondom Eupen en Malmedy vlakbij het grote stuwmeer la Gillepe in de Ardennen ligt ineens dit prachtige oude dorpje.

Soiron

Ardennen

Sorin is een klein dorp in de provincie luik in de Belgische Ardennen. Soiron is onderdeel van de Les Plus Beaux Villages de Wallonie en behoord tot de mooiste dorpjes van Wallonië.

Theux

Ardennen

Theux is een ruim tienduizend inwoners tellende gemeente in de Belgische provincie Luik. Het grootste dorp is Theux zelf, dat een prachtige historische kern heeft.

Wanne

Ardennen

Het dorp van de hijgende fietser. Wanne ligt in de provincie Luik en is een deelgemeente van Trois-Ponts. Zo gauw het weer wat beter wordt kom je ze op ieder moment van de dag tegen in Wanne.