Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Limburg

Mooiste dorpjes van Limburg

In het licht glooiende landschap van de Belgische provincie Limburg liggen een aantal schattige dorpjes en mooie stadjes, die het omrijden waard zijn.

De verschillende mooie dorpen die Limburg telt, vormen een goede reden om de snelwegen en de grotere doorgaande wegen door Limburg te verlaten. Met name in het stroomgebied van de Maas liggen er een aantal plaatjes van plaatsjes. Water, natuur en rust zorgen er voor een harmonisch geheel. Dat het er fijn wonen is, is te zien aan de prijzen voor het onroerend goed. Die liggen – mede door de nabijheid van Nederland – op een voor Belgische begrippen hoog niveau.

Sommige mooie Limburgse dorpen zijn inmiddels uit hun jasje gegroeid en zijn teveel ‘stad’ geworden om hier op mooistedorpjes.nl geplaatst te kunnen worden. Gelukkig hebben wij een aantal mooie nog echt dorpse plaatsjes gevonden die tot de mooiste dorpen van Limburg (of Belgisch-Limburg zoals we in Nederland ook wel zeggen) gerekend mogen worden.

Leut

Limburg

Leut is een mooi dorp dat op de linkeroever van de Grensmaas ligt. Het kleine Maasdorp wordt tot de mooiste dorpen van de Belgische provincie Limburg gerekend.

Oud-Rekem

Limburg

Oud-Rekem is door Toerisme Vlaanderen tot het mooiste dorp van heel Vlaanderen uitgeroepen. Dan is er geen twijfel over mogelijk dat Oud-Rekem ook tot de mooiste dorpjes van de provincie Limburg behoort.