Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Antwerpen

Mooiste dorpjes van Antwerpen

De provincie Antwerpen is één vijf provincies in het Vlaams Gewest. Het is de Vlaamse provincie met de meest inwoners. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de stad Antwerpen die in deze provincie ligt. Andere grotere plaatsen in de provincie Antwerpen zijn Mechelen, Turnhout Heist-op-den-Berg en Geel. Naast deze grote en middelgrote plaatsen zijn er in de provincie Antwerpen tal van prachtige dorpjes en plaatsen te vinden. Sommige van deze dorpen hebben een rijk verleden en gaan terug helemaal terug naar de middeleeuwen. Andere dorpen zijn later ontstaan, maar zijn hierdoor zeker niet minder mooi.
Bijzonder is ook het dorp Baarle-Hertog. Dit dorp behoort tot de provincie Antwerpen maar is in zijn geheel omringt door Nederlands grondgebied. Het dorp is dan ook een Belgische exclave.

Baarle-Hertog

Antwerpen

Baarle-Hertog is een bijzonder Belgisch dorp die een enclave vormt binnen de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het dorp is volledig vervlochten met de Nederlandse gemeente Baarle-Nassau.

Doel

Centraal België

Lelijkheid en schoonheid liggen soms erg dicht bij elkaar. Dat geldt zeker in het geval van Doel. Dit dorp is getransformeerd tot een spookdorp waar nog slechts enkele mensen wonen en waar een bijna surrealistische leefomgeving ontstaan is.

Sint-Amands

Centraal België

Sint-Amands is een dorp en een gemeente in het zuidwestelijke deel van de provincie Antwerpen. Het dorp ligt op de rechteroever van de Schelde en behoort tot de mooiste dorpen van België.