Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Liechtenstein

Mooiste dorpjes van Liechtenstein

Het vorstendom Liechtenstein is een van de kleinste landen in Europa. Het ligt opgesloten in de Alpen tussen Zwitserland en Oostenrijk. Liechtenstein maakt geen deel uit van de Europese Unie, maar wel deel uit van de EER en is een Schengenland.

De geschiedenis van Liechtenstein begint in de achttiende eeuw, toen in 1719 door Karel de Zevende het Graafschap Vaduz en de heerlijkheid Schellenberg tot Vorstendom werden verheven. Sindsdien is Liechtenstein – op een kleine periode van Franse overheersing na, altijd een zelfstandig land geweest. Tot 1919 viel Liechtenstein onder de diplomatieke verantwoordelijkheid van Oostenrijk, maar sindsdien is het gelieerd aan Zwitserland. Net als Zwitserland is Liechtenstein een neutraal land en heeft het geen leger.

In het land wonen verdeelt iets minder dan 40.000 mensen verdeeld ineen paar gemeentes. De hoofdstad van Liechtenstein; Vaduz, is met vijfduizend inwoners een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Binnen Europa moet het alleen Vaticaanstad voor zich dulden. Verdeeld over het vorstendom liggen verschillende kleine dorpjes, die bijna allemaal de moeite van het bezoeken waard zijn. In ieder dorp is er wel een leuke bezienswaardigheid, leuke wandeling of een museum te vinden. Door het landelijke karakter van de meeste dorpen is er op veel plaatsen niet echt een kern te ontdekken.

Schellenberg

Liechtenstein

Schellenberg is een klein dorp in het uiterste noordoosten van Liechtenstein. Het is een van de kleinste gemeentes van het land en heeft iets minder dan duizend inwoners. Schellenberg maakt deel uit van de regio Unterland.

Tempio Pausiana

Sardinië

Tempio Pausania is een prachtig historisch dorp in het noordelijke deel van Sardinië. Het is een van de dorpen die op de “I Borghi Piú Belli d’Italia” staat, een lijst met de allermooiste dorpen van Italië. Het merendeel van de huizen in het dorp stammen uit de zeventiende en achttiende eeuw.

Triesenberg

Liechtenstein

Triesenberg is een dorp en een gemeente in het centrale deel van Liechtenstein. Het dorp is te vinden in de hoogstgelegen gemeente van Liechtenstein, maar ligt zelf op ongeveer negenhonderd meter hoogte. Triesenberg maakt deel uit van de regio Oberland.