Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Schellenberg

Schellenberg is een klein dorp in het uiterste noordoosten van Liechtenstein. Het is een van de kleinste gemeentes van het land en heeft iets minder dan duizend inwoners. Schellenberg maakt deel uit van de regio Unterland.

Het dorpje ligt op een moeilijk te bereiken plaats in Liechtenstein. De leukste manier om naar het dorp te rijden is vanuit Oostenrijk, waar je via een smalle steile weg eerste een pittoreske grensovergang tegenkomt, voordat je het dorp in rijdt. Eenmaal in het dorp zal je zien dat het dorp uit niet veel meer bestaat, dan wat kleine boerderijen, een historische kapel en een kerk uit de jaren zestig. Toch zijn er in de omgeving van Schellenberg genoeg dingen te vinden om je een dag of langer bezig te houden. De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorpje zijn de ruïnes van het boven- en benedenkasteel van Schellenberg. Het bovenkasteel is gebouwd rond 1200 en het benedenkasteel volgde vijftig jaar later. Beide kastelen worden al sinds de zestiende eeuw niet meer bewoond. Nadat ze in de negentiende eeuw als steengroeve werden gebruikt, werden ze al snel verruïneerd.

Het dorp ligt op de flanken van de Eschnerberg. Deze berg wordt al bewoond sinds het derde millennium voor Christus. Het zou duren tot de elfde eeuw voor er permanente nederzettingen op de Schellenberg gebouwd werden. De bouw van de kastelen van Schellenberg, door de Heren van Schellenberg zorgde voor een opleving van de regio.

In het dorp staat het Biedermann-Haus. Deze zestiende-eeuwse boerderij – die nu dienstdoet als museum – geeft je een goed beeld van Liechtenstein en de landbouwtraditie uit deze periode.

De omgeving van Schellenberg leent zich perfect voor prachtige wandelingen door de natuur. Tijdens deze wandelingen die je meenemen door het glooiende landschap van Liechtenstein, loop je door de bossen en door de velden. Op sommige plaatsen heb je zelfs een prachtig uitzicht over de Rijn,

Hier ligt Schellenberg

Weersverwachting Schellenberg

vandaag
25° / 12°
morgen
24° / 16°
26 jun
24° / 17°
27 jun
27° / 17°
28 jun
27° / 18°
Meer weer van Schellenberg op klimaatinfo.nl

Meer informatie