Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kaapverdië

Mooiste dorpjes van Kaapverdië

De eilandengroep Kaapverdië is te vinden in de Atlantische Oceaan voor de kust van West-Afrika. De eilanden liggen tussen de 400 en 800 kilometer van het Afrikaanse vaste land vandaan. Kaapverdië bestaat in totaal uit negen grote eilanden en een aantal kleinere. Van de grotere eilanden zijn er acht bewoond. Op de eilanden zijn op de hoofdstad Praia op het eiland Santiago en de stad Mindelo op Sâo Vinvente maar weinig steden te vinden. Wel zijn er behoorlijk wat dorpjes te vinden verdeeld over de verschillende eilanden. Deze dorpen bestaan vaak uit niet meer dan een paar huizen die rond een dorpsplein zijn gebouwd. Met een beetje geluk is er een klein winkeltje of bar. In zo goed als alle dorpen zijn prachtige kleurrijk beschilderde huizen te vinden. Dit is ook het gene wat de dorpjes op Kaapverdië zo bijzonder maakt.

Een reis naar Kaapverdië vergt wat meer voorbereiding dan een reis naar bijvoorbeeld Spanje of Duitsland. Je moet je Kaapverdië visum regelen, kijken of je vaccinaties nodig hebt en je geldzaken op orde hebben. Vergeet ook niet om een reisverzekering af te sluiten.

Boa Vista

Kaapverdië

Het eiland Boa Vista behoort samen met het eiland Sal tot de populairste toeristische bestemmingen van Kaapverdië. Dat heeft alles te maken met vele prachtige stranden die er op het eiland te vinden zijn.

Sal

Kaapverdië

Het Kaapverdische eiland Sal is al jaren de populairste toeristische bestemming van de hele Kaapverdische archipel. Dit begon met een Belg die in de jaren zeventig van de vorige eeuw een resort op het eiland bouwde, dat pas veel later door het grote publiek werd ontdekt.